PS50C550, LG 50PK350 a może coś innego
Witam po dłuższej przerwie.
Myślę ostatnio dość intensywnie o jakimś telewizorku. Plazma 50" powinna być odpowiednia, ale czytając to forum już nic nie wiem co i jak
Tyle razy co zmieniłem już zdanie to szok.
Napiszę jakie modele mnie w miarę interesują, a wy mi je odradźcie lub polećcie. TV będzie podłączony do kina domowego.
Samsung PS50C550 - podobno problemy z buczeniem, ale czy tylko to i czy każdy model to ma, czy trzeba sprawdzić dany model. a jeżeli jest cichy to czy np po jakimś czasie nie zacznie buczeć, czy jak już nie buczy od początku to potem też będzie spokój? Cena: 800E
LG 50PK350 - odbija jak lustro, problemy z napisami, brak DTS, problemy z napisami, brak LAN, cena: 680E - przemawia za nim chyba tylko cena
Może jakiś Panasonic albo inny model powyższych mark.
Warunki:
Jakie masz warunki - pokój 7m x 4m
Preferowana wielkość matrycy – 50"
Preferowane marki - Panasonic, Samsung, LG
Jaki sygnał – wstępnie sd, cyfra+, cyfrowy polsat, Nka, wkrótce 28 kanałów HD (zmiana dekodera)
Czy siedzisz na wprost telewizora czy również z boku? – na wprost
Jaka odległość od ekranu – od 3 do 4m
Jakie urządzenia do podłączenia - HK AVR460, nagrywarka hdd, laptop, konsola wii
Jaka klasa cenowa – do 3200zł
Więcej oglądasz w
dzień czy w nocy – dzień i noc
Jakie masz nasłonecznienie pokoju – okno na zach., telewizor na ścianie północnej
Ile osób zasiada przed telewizorem – 1-2
Jaki masz ulubiony program –
filmy, sport, dokumenty
Oglądasz przy włączonym świetle czy bez światła - głównie bez światła, ale przy świetle też - nieduże natężenie,
Ma stać czy wisieć - stać
Czy ma być HD Ready czy Full HD – raczej Full
Dodatki: przydał by się wbudowany tuner HD bo wkrótce w Irlandii mają być wszystkie kanały już w FHD przez zwykłą antenkę, no i może wifi albo chociaż LAN - ale to nie wymagane, choć mile widziane
Pozdrawiam!