Witam,
Podepnę się pod temat, ponieważ zastanawiam się nad kupnem TV i w masie modeli jakie dostępne są teraz na rynku ciężko mi się już połapać i wybrać coś sensownego. Poniżej szczegółowe dane.
-Jakie masz warunki - pokój 6x8 m
-Preferowana wielkość matrycy – 50"
-Preferowane marki - brak
-Czy siedzisz na wprost telewizora czy również z boku? – na wprost
-Jaka odległość od ekranu – 2,5 - 4,0 m
-Jakie urządzenia do podłączenia - cyfra+, kino domowe (DVD a będzie za jakiś czas BD), laptop, dysk zewnętrzny, w przyszłości jakaś konsola PS3 lub XBOX
-do czego będzie używany - głównie cyfra+, kino domowe, bajki dla dziecka
, konsola jak się pojawi w domu
-Jaka klasa cenowa – do 3400
-Więcej oglądasz w dzień czy w nocy – dzień i noc, ze wskazaniem na wieczory
-Jakie masz nasłonecznienie pokoju – okno balkonowe na ścianie z TV, mniejsze po prawej, do rozważenia żaluzje lub coś takiego
-ulubione programy - telewizja SD i HD, filmy/programy dla dzieci
-Oglądasz przy włączonym świetle czy bez światła - tak i tak,
-Czy ma być HD Ready czy Full HD – Full HD
Poza tym bardzo ważna dla mnie jest możliwość udostępniania multimediów przez sieć, najlepiej wifi. Modele nad którymi się zastanawiałem to PS50C550 i PS50C6500. Ten drugi trochę przekracza założony budżet, więc raczej się nie zdecyduję (chyba, ze stanowczo go polecicie). Z tego jak rozumiem działanie funkcji AllShare, pozwala ona na udostępnianie mediów w sposób na jakim mi zależy. Na kompie instaluję aplikację, udostępniam filmy/zdjęcia i widzę je na TV, tak? Jeśli nie to jak ta funkcja działa? Może lepiej jest kupić TV bez tych bajerów i podpiąć do niego jakąś kartę wifi na usb albo wykorzystać do tego zwykłe LANowe gniazdo?
Co tych Samsungów, czytałem, że podobno szumią (słyszalne poniżej 2m i skręconej głośności), ale zarówno jeśli chodzi o wykonanie, jakość obrazu, parametry użytkowe jak efekt lustra czy judder jest naprawdę porządnie w tej cenie. Może zamiast Samsunga polecicie jakiś LG (LG 50PK550, LG 50PK760) albo Panasa? Jeśli tak, to jest taki model, który by pasował do moich wymagań?
Z góry dziękuję i pozdrawiam