peteszn napisał:Mam mały problem z utratą połączenia między telewizorem Sony 40W5500, a karta graficzna Ati Radeon 4850. Do karty podłączony jest konwerter DVI-HDMI, a następnie kabel HDMI do TV. Wszystko chodzi dobrze pod warunkiem, ze najpierw włączę TV pod źródło HDMI gdzie komp jest podłączony(wtedy działa doskonale i jeśli nic nie zmienienie nie ma żadnych problemów). Wystarczy jednak, że wyłączę chociaż na chwilę TV, albo zmienię na inny kanał to po powrocie pod HDMI, gdzie jeszcze przed momentem obraz z komputera działał bez zarzutów wita mnie czarny ekran. Dopiero restart komputera pomaga, by ponownie telewizor wyświetlił obraz z PC. Nie jest to może jakiś wielki problem, ale trochę irytujący. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?
Mam zestaw 32W5500 + Ati Radeon 4850 i problemy takie same jak twoje.
Od kilku dni próbuje coś z tym zrobić bo problem jest strasznie denerwujący.
32W5500 mam od tygodnia wcześniej ponad rok czasu uzywałem 32U3000 i nie było żadnych problemów.
Półśrodek - nie musisz resetować komputera by obraz powrocil. Wystarczy we wlasciwosciach ekranu odlaczyc drugi ekran(akceptujesz zmiany) wlaczyc drugi ekran(akceptujesz zmiany).Sygnal na TV powraca
Prosze o pomoc