I do grania i do oglądania czyli uniwersalny 65 calowy SmartTV do 4500zl

Mały update co do mojego tematu. Dzisiaj przyszedł mój TV: LG OLED55C46LA 🤩 Włączyłem go tylko na 5 minut, żeby nie wypalić LEDow. Jutro planuję włączyć na trochę dłużej - max 30 minut. Chce żeby TV działał mi bez zarzutów przez przynajmniej te 5 lat. 😜😂 Dobra żarty na bok. Fajny TV, czerń robi wrażenie, bardzo intuicyjny; to tak na gorąco, Ogólnie do końca zastanawiałem się nad Samsungiem QN90D i zadecydowały szczegóły…i cena. THE END. ☺️

Teraz czas na podziękowania 🙏🙏🙏 Dzięki wszystkim @kiki @Marlo @mat74 @gitarrra @czarny2807 @armanig @Piramida @Kleofas11 którzy włączyli się w dyskusję i pomogli w mniejszym czy w większym stopniu podjąć mi taką a nie inną decyzję. Sam fakt że dzięki wam mogłem wybrać nie jakiś tam TV, tylko jeden z lepszych (jak nie najlepszy) z dostępnych telewizorków w moim budżecie skrojony pode mnie sprawia że czuję się lepiej, pewniej i nie żałuję wyboru (póki co 😜). Dzięki raz jeszcze 🍻 🍻🍻 Niech Wam Bozia w dzieciach wynagrodzi ☺️☺️😂😂

Teraz przede mną trudny etap czyli zabawa z opcjami 🫣 Co lepiej mieć włączone, a co jest niepotrzebne, jak polepszyć jakość wyświetlanego obrazu itd. Widziałem wcześniej kilka tematow z poradami (chyba na Reddit) czytając opinie i recenzje ale to jeszcze było wieki przed zakupieniem TV. Przeczesze jeszcze raz neta i zobaczę ile można wyciągnąć z tego OLEDa. 🔥🔥 Oczywiście jeśli ktoś, cos może zasugerować to zapraszam do dyskusji. Również służę pomocą jakby ktoś zastanawiał się nad tym modelem. Pozdro 👋

mat74

Well-known member
Bez reklam
Teraz przede mną trudny etap czyli zabawa z opcjami 🫣 Co lepiej mieć włączone, a co jest niepotrzebne, jak polepszyć jakość wyświetlanego obrazu itd. Widziałem wcześniej kilka tematow z poradami (chyba na Reddit) czytając opinie i recenzje ale to jeszcze było wieki przed zakupieniem TV. Przeczesze jeszcze raz neta i zobaczę ile można wyciągnąć z tego OLEDa. 🔥🔥 Oczywiście jeśli ktoś, cos może zasugerować to zapraszam do dyskusji. Również służę pomocą jakby ktoś zastanawiał się nad tym modelem.

Przede wszystkim skoryguj mu punkt bieli
White balanceColor tempWarm 50
Method2 points
Red High-2
Green High0
Blue High-5
Red Low0
Green Low0
Blue Low0

Do góry