Szanowny Kolego...
Skoro chcesz stale jechac na 90% mocy i wyzej, nalezalo sobie kupic sprzet estradowy... Bo zaden inny nie zaspokoi Twoich oczekiwan... Heh - ciekawe jak stereofonia przy takim naglosnieniu?
Oczekiwania oczekiwaniami, a jazda na maksa... Coz, ciekawe czy w innych dziedzinach zycia takze wszystko Ci dziala stale na 90% i lepiej ? Dajmy na to... Chcialbym zrobic 3 serie 10X90kg na klate, ale bezpiecznik mi wywala... Juz bardziej obrazowo nie da sie wyjasnic...
Skoro producent deklaruje taką moc, to urządzenie musi to wytrzymać bo TAK ZOSTAŁO ZAPROJEKTOWANE ! Jeżeli deklaracje są tylko deklaracjami to świadczy o producencie.
Co do oczekiwań to AVR370 zaspokaja moje potrzeby wyśmienicie, coraz bardziej mnie zaskakuje.
Dziś przetestowałem apkę na andka i naprawdę działa wybornie :bober:
Jeżeli chodzi o stereofonie przy takim nagłośnieniu to na prawdę myślałem że będzie przytłaczająco ale te JBL naprawdę dają radę. Przy 0 dB bass jest czysty i lekko wycofany, trochę przytłacza średnica i czasami wysokie tony (zależy od kawałka) ale ogólnie wg mojej opinii jest OK !!! Dokładnie o taki komplet mi chodziło aby zachowywał "czystość" przy dużej głośności.
AVR370 ma parametry deklarowane przez producenta bo przeszedł testy bez problemu.
Jeżeli chodzi o inne sfery życia to nie zawsze jadę na 90% ale jak trzeba...
Co do urządzenia to powinno mieć deklarowane parametry i na początku trzeba je sprawdzić aby potem w razie potrzeby NIE BAĆ SIĘ zagrać głośniej
A 3 serii 10X90 kg na klatę z pewnością NIE zrobisz z jednej prostej przyczyny. Twój organizm NIE JEST przystosowany "zaprojektowany" na takie obciążenia. Matka natura już pomyślała na twoim zabezpieczeniem w postaci "bezpiecznika" i bez obaw po to on jest aby cię chronić. Nawet gdybyś kiedyś na siłę chciał zrobić te serie,to nie przemęczaj się bo dobrze by było jeszcze przeczytać twoje posty na tym forum
WiTT napisał:
Cytat:
Napisał
-paulo-
Widzę że są inne punkty widzenia w tej dyskusji...
Sam zacząłeś
A temat intrygujący i być może przykładowy dla innych czytających
Cytat:
A kto powiedział że jak będę miał Ferrari to będę szybko jeździł na zakrętach ??? Czasami trzeba depnąć ale żeby depnąć to trzeba jeździć dynamicznie.
To zacytuję Ciebie - bo w sumie to chyba sam już nie wiesz jak chcesz słuchać tej muzyki
Cytat:
Napisał
-paulo-
Jak narazie Harman mnie zaskakuje, wytrzymał cały dzień grania na 70% mocy i jest git.
...
Nie słucham ciągle na maxa po prostu chcę mieć pewny zapas mocy na wypadek imprezy
Co do tematu to zgadzam się
może coś wnieść w sferę amplitunerów KD H/K
No te 70% mocy to jechałem ciągle na teście a 90% to wytrzymuje prez 15 minut
dłużej nie próbowałem...
pozdro 4all