Naoglądają się tych "speców testerów" swoich systemów na YouTube a potem próbują powtarzać to bez zastanowienia w domu
Dobrze że membrany i kolumny ma całe, pół biedy że bezpiecznik w ampli zadziałał, ciekawe na kim by psy wieszał jakby musiał kolumny wymieniać
To że sprzęt się wyłącza przy zbyt dużym obciążeniu dowodzi że konstruktor tego urządzenia przewidział taka sytuację i zabezpieczył się przed nią. W sprzęcie tej klasy cenowej to standart.
I bardzo mnie cieszy że moje zabezpieczenia działają
Weryfikacja ampli przy dużej głośności jest podstawą na początku kompletowania zestawu.
Nie po to wywalam tyle kasy żeby łaskotać kolumny graniem na max 50% głośności.
sprzęt ma grać !!! kiedykolwiek będę chciał zagrać (nie pieścić) to daję w palnik i leci.
Nie ma nic gorszego jak np. jest fajna imprezka i towarzystwo chce posłuchać głośniej muzy
więc puszczasz głośniej a tu zonk nagle wszystko się wyłącza bo nie chciałeś na początku słuchać zbyt głośno
Takie podejście miał mój dziadek z ręcznym w maluchu. Nie używaj tego bo szkoda! Po 5 latach nie używania zaciągnął raz i linka się zerwała bo przerdzewiała.
Albo powiem nie słucham głośno bo boję się o membrany hehe śmiech na sali.
Skoro kolumny mają 150 W to je muszą wytrzymać jak nie to do śmieci !!!
Jako że ampli ma na kanale w stereo 125 W powinno to grać na maxa (powiedzmy nie więcej niż 90% mocy) i tyle, jak nie to na śmietnik !!!
Jak narazie Harman mnie zaskakuje, wytrzymał cały dzień grania na 70% mocy i jest git.
Nie słucham ciągle na maxa po prostu chcę mieć pewny zapas mocy na wypadek imprezy
Jak narazie Harman/Kardon AVR 370 + JBL ES100 (stereo) dają rade.