HK 347, Onkyo 605, Denon 2308

bogge

New member
przemowroc napisał:
Vincent lub sprzet Xindiak które do tanich nie naleza a składane sa w Chrl

Xindak, to producent zza wielkiego muru - Chińczycy potrafią zrobić dobre audio, nie wykluczone (a raczej pewne) że za kilka lat będziemy nie tylko kupować, ale również zachwycać się jakością dźwięku produktów zza wielkiego muru. Kto słyszał wzmacniacz i CD Xindaka w akcji, ten wie jak ogromny potencjał drzemie w tych urządzeniach.

Pozdrawiam

zeberko

New member
Chciałbym bardzo obejrzeć film lub koncert w THX ;)
Moc jest mocą (RMS) a czy uzyskuje się je wyższym napięciem czy „mocniejszym” prądem to inna bajka, a ta słynna rezerwa prądowa przyjemna sprawa, ale dobre to przy problematycznych zestawach (b. mała impedancja) i przy niemiłosiernym „katowaniu” „złomu”.
Niedawno kupiłem w zestawie Onkyo 604 w zestawie (5.0 M-Audio 700, DVD 405) 2500zł i Ramstain na wzmocnienie 82 (max 99) w pokoju 24m2 jeden wielki ból.
W blokowiskach walka o jakieś niuanse w audio mija się z jakimś wielkim sensem, gdy szumu tła (sąsiedzi) to jakieś 50dB, wystarczy dobry poprawny sprzęt plus dobre źródło i dobre kolumny.
Dodam, że fronty z zestawu powędrowały do pokoju syna a na przodach gra własne „rękodzieło” - po porównaniu DIY wypadło lepiej.
Ocena moja jest oczywiście czysto subiektywna z ukłonami.

bogge

New member
blackninja napisał:
Ten kto musiał wysyłac je do serwisu wie natomiast jaki jeszcze ukryty potencjał zawierają :)

Proszę uważnie czytać to, co piszę i nie cytować złośliwie ;) - zaznaczyłem, że za kilka lat.
Pamiętam pierwsze odtwarzacze DVD czy też telewizory firmy Samsung, też się na początku śmiałem, czy też patrzyłem raczej z zaciekawieniem na produkty z Korei wędrujące niejednokrotnie do serwisu już po pierwszym odpaleniu, a teraz?... To samo będzie z produktami Made in CHRL już za kilka lat, czy chcemy tego, czy nie.

przemowroc

New member
I przyszedł długo oczekiwany HK 645, zapakowany w kolorowy kartonik zaj...e cięzki. Po otwarciu oczom mym ukazał sie srebrny klocek, instrukcja, 2 piloty(jeden gigantyczny) oraz mikrofon. Na prędce podłaczyłem fronty i pusciłem sygnał z sat(mtv, viva). Wrażenia: pomimo dosc słabego jakosciowo sygnału gra b. poprawnie. Dzwiek rozpływa sie w powietrzu odkleja od kolumn, jest bardzo przestrzenny , pozostaje kalibracja która przeprowadze jutro.
PS Instrukcja Ang jest napisana fatalnie..... Może ktoś posiada polską chętnie kupię skana lub ver. elektroniczną. Dalsze wrażenia wkrótce....
PS 2 dzięki Blackninja za podpowiedzi w sprawie H/K , myślę że będe zadowolony

Ostatnia edycja:

gilek1975

Member
Bez reklam
przemowroc - brawo, brawo, widzę że dokonałeś dobrego wyboru :grin: - po kalibracji automatycznej dużo poprawi Ci się dźwięk. A propo gdzieś czytałem na formum że ktoś ma tą instrukcję po polsku (nie pamiętam gdzie) więc poczytaj.
Pozdrawiam

hotix

New member
Ja również przymierzam się do HK 645 troszke wstrzymywałem sie bo niedługo pewnie wyjdzie 655 ale używam kina złożonego z 5.1 wiec nic mi po dekoderach z reszta nawet w 5.1 nie zauwazyłem nic specjalnego na Onkyo 805+blurey, a obecny design bardziej przypada mi do gustu niż np. białe podswietlenie w nadzchodzącym Heńku, a i na what hi fi czytałem że wydajność pradowa chyba bedzie nieco mniejsza niż obecnych modeli co sie jeszcze okaże :) czekam na wrażenia kolegi przema ;)

przemowroc

New member
Oczywiście , obiecuje że następny ampli przyleci do mnie od Ciebie:D
( Blackninja) . Wrażenia no cóż. Jak to piszę miska mi się cieszy niezmiernie bo dostałem produkt który w pełni realizuje moje oczekiwania. Swietna stereofonia , precyzyjna seperacja kanałów która podkreslam nie zauważyłem u konkurencji, niezwykła muzykalnoścć- wreszcie moge słuchać muzyki dla przyjemności czego nie dała mi yamaha- , moja wife (gumowe uszko) zauważyła zdecydowana większą czystość przekazu. Zapomniałbym dodać , tego ampli mozna słuchać naprawdę cicho a muzyka nie traci szczegółów, dynamiki. Oczywiście głośne słuchanie również daje dużo radości ale to zostawiam na imprezki... POLECAM Harman daje muzykę inni sam nie wiem co:grin:

Badis

New member
przemowroc - gratuluję zakupu, ale wszystko co najlepsze jeszcze przed Tobą... Dopiero po właściwej kalibracji sprzęt pokazuje co naprawdę potrafi.

Polecam autokalibracje, a później własne poprawki. Ja cały czas odkrywam nowe brzmenie (używam od miesiąca). Polecam zainteresowanie się częstotliwością odcięcia poszczególnych głośników, szczególnie jeżeli nie masz suba...

Instrukcja niezbędna, choć trzeba przyznać, że jej jakość jest fatalna... Do mojego sprzętu została dołączona nieaktualna instrukcja, zarówno w j. polskim i angielskim (inne screeny OSD, ustawienia), ale od czego jest internet...

Napisz jakie głośniki napędza heniek. U mnie Infinity Beta 50.

gilek1975

Member
Bez reklam
ArtS007 - proponuje aby zrobić temat przyklejony, koledzy będą mogli wypowiadać się na temat swoich zestawów, problemów i połaczeń, jak również doboru kolumny + ampli.
Co TY na to?
Pozdrawiam

przemowroc

New member
Dzięki Chłopaki, na henia zdecydowałem sie po lekturze waszych postów oraz oczywiście organoleptycznie. W tej chwili ampli napędza B&W seria 309, 303, lcr3, sub asw300 i moge z czystym sumieniem polecic ten mariaż.
I need POLISH INSTRUKCJA Please.......................................................................

przemowroc

New member
Byłem u szwagra . Posiada B&W 602 s3 duże monitory, zapuścił metallica, peter gabriel i wymiekłem , czas chyba zacząć zmieniać kolumny jakieś propozycje dla H/k 645 budżet 6000zł................

Oczywiście 5.1

Ostatnio edytowane przez moderatora:

gilek1975

Member
Bez reklam
Tyle tu piszą o JLB więc warto posłuchać, coś pewnie i inne zestawienie ładnei zagra. Wszystko zależy od preferencji i zasobności portfela.
Pozdrawiam

przemowroc

New member
No właśnie zauważyłem że króluje JBL, tylko czy to nie jest efekt marketingu i dobrej dystrybucji która MOŻE nijak ma się do jakości?!? Nie mówie że firma JBL produkuje słabe kolumny, nie odsłuchiwałem żadnego modelu. Poprostu jest tego "masa" w sklepach i w necie. Napewno muszę wybrać się na odsłuch:grin:

Do góry