hakata
Jak działa dobrze to zostaw tak jak jest!
Jak działa dobrze to zostaw tak jak jest!
Cześć.
Przede wszystkim chciałbym się z Wami przywitać gdyż jest to mój pierwszy post.
Piszę go, ponieważ mam problem z zakupionym u polskiego dystrybutora odtwarzaczem Q10 PRO.
Chodzi o to, że odtwarzacz resetuje się do ustawień fabrycznych podczas załączania, czy to z pilota czy z panelu.
Wysłałem go już raz do dystrybutora w ramach gwarancji, wrócił rzekomo naprawiony i zaktualizowany do wersji 7.0 Soft HMD-2.0.3 2017-04-12.095905.
Niestety dzisiaj znowu podczas załączania na panelu pojawiły się cztery zera i po jakimś czasie wyświetlił się obraz na telewizorze z pierwotnymi ustawieniami. Kilka dni po otrzymaniu z naprawy było ok, teraz znowu to samo.
Zastanawiałem się, czy czasem nie powoduje tego zjawiska dysk który mam wewnątrz ale nie, objawy są te same obojętnie czy z nim czy bez niego.
Pytanie do Was, czy ktoś miał z czymś takim do czynienia??
Pan z serwisu firmy u której kupiłem Q10 sugerował że sam próbowałem wgrać soft i uszkodziłem urządzenie. Nie podobają mi się takie sugestie ale na szczęście nie obciążyli mnie kosztami postawienia urządzenia na nogi bo w warunkach gwarancji maja zapis o ponoszeniu kosztów za serwis jeśli coś było kombinowane na własną rękę.
Pozdrawiam, Mirek.
Na tym nowym sofcie oglądając jakiś film to sobie już myszką nie "przewiniesz" ,działa tylko z pilota przewijanie.
No faktycznie, jest. Na razie pobrałem i czekam na opinie. Ważne by instalować (uaktualniać) wyłącznie na wersji 2.03. Tak napisali.
Jak na razie nie widzę problemów, jest stabilny póki co, generalnie OK.
Edit: Passthrough DTS HD i TrueHD w Kodi wciąż nie działa.