HiMedia Q10 Pro - wszystko o odtwarzaczu

Henry

Active member
Bez reklam
Dobrze słyszeć, bo cena 3TB WD Red trochę wysoka, np. Seageta, Toshibę czy inne WD można dostać sporo taniej

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Skoro weszliśmy na rozmowę o dyskach to może ktoś ogarniający ten temat poradzi, zasugeruje jakąś alternatywę dla WD. Jakiś dysk 3 / 4TB z w miarę dobrą żywotnością.

Daniels84

New member
b02886d92bccb1212f6e8e5d5d31b9ca.jpg

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
daniels
kupiłeś z c4i od razu z dyskiem?

Nie chcę Cię martwić, ale te dyski to regenerowane są.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Nie napisałem, że dziadostwo, ale czytałem w necie że te dyski są po regeneracji. Ja osobiście wolałbym kupić nowy dysk wcześniej wspomniany wd, seagate, ale miejmy nadzieję, że i Twój będzie hulał.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
No ja mam seagate'y wewnętrzny i 2 zewnętrzne i żyją już kilka lat. 2 WD mi padły, oczywiście nie z serii red.

radoskur

New member
Ja kupiłem Toshiba E300 HDWA130EZSTA 3,5" 3TB SATA-III 5940 64MB - pochodził niecałe 3 miesiące i padł - choć przyznam szczerze że nie podłączałem pod kompa :) Po prostu po podłączeniu Q10 Pro przez USB do lapka dysk wykrywało na 10 sekund i znikał, po chwili znowu się pojawiał i znikał. Z zewnętrznego dysku USB odtwarza to wywnioskowałem że Q10 jest sprawne i dysk odesłałem do hurtowni.

jaco.37

Member
Bez reklam
A Wam podoba się ten You Tube zainstalowany na tym odtwarzaczu?
Bo mi nie.Ma taki antyczny interfejs.
Zainstalowałem sobie dodatkowo You Tuba ze sklepu Google Play.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Ja rzadko używam youtube(tylko w biurze) ale chyba lepiej używać go przez chrome'a bo możesz wybrać rozdzielczość.

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Skoro weszliśmy na rozmowę o dyskach to może ktoś ogarniający ten temat poradzi, zasugeruje jakąś alternatywę dla WD. Jakiś dysk 3 / 4TB z w miarę dobrą żywotnością.

Żywotność z pewnością istotna, ale... W tym przypadku należałoby jednak kierować się nagrzewaniem dysku, bo pamiętać trzeba, iż sąsiaduje on z układem SoC sprzętu, a ten wysokich temperatur nie lubi i po przegrzaniu może powodować problemy. Dlatego warto poszukać tzw. ekologicznych dysków, które charakteryzują się niskimi temperaturami nawet przy dłuższej pracy. Są to z reguły dyski 5400 rpm, nieźle sprawdzała się seria WD Green (obecnie Blue z literką "Z" na końcu numerycznego symbolu dysku). Istotny jest też generowany hałas - 5400 są ciche. Można też skorzystać z ramki redukcyjnej 3.5 cala i włożyć dysk 2,5 cala - wybór spory, ale ograniczona pojemność.

Kirek50

Moderator
Bez reklam
A Wam podoba się ten You Tube zainstalowany na tym odtwarzaczu?
Bo mi nie.Ma taki antyczny interfejs.
Zainstalowałem sobie dodatkowo You Tuba ze sklepu Google Play.

Polecam używanie OGYouTube. https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2213945

Przede wszystkim znakomicie się sprawdza pod względem korzystania z materiałów i kanałów Full HD i UHD, jednym kliknięciem można ściągnąć materiał.

Na HiMedia należy dodatkowo zainstalować dodatek microG-for-OGYT-(v1.0).apk i chodzi jak złoto.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Koledzy, którzy instalowali nakładkę Multimedia Master pomóżcie! Przy kroku instalacji z pliku zip wywala mi błąd.

slawkor

Member
Bez reklam
Odinstaluj kodi i pobierz jeszcze raz. Na czysta instalkę dodaj źródło i wpisz otrzymany adres, opisz ten skrót .mm
Następnie wejdź w programy dodaj multimedię i się cofnij a następnie wejdź jeszcze raz i kliknij w ikonke multimedii - potem wszystko z automatu idzie

Do góry