HiMedia Q10 Pro - wszystko o odtwarzaczu

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Dobre pytanie o wtyczki i apki. Ja nie mogę znaleźć apki do muzyki aby odtwarzała pliki sacd.iso w 6 kanałach. Instalowaliście nowego androida już?

jaco.37

Member
Bez reklam
Androida 7 - nie instalować ,nie działa na nim wszystko jak trzeba.Sprawdzałem,testowałem,wróciłem do piątki.

ellach - ustawienia amplitunera są na zdjęciu ,trochę się cofnij to znajdziesz.
Odnośnie wtyczek do Kodi.
Mi sie tych wtyczek nie chce instalować,zamiast się z tym barować proponuję zainstalować Multimedię Master.To taka nakładka Polska na Kodi.
Tam jest już od groma poinstalowanych polskich wtyczek,15 min. roboty i już.Wystarczy darmowa wersja.
Jeśli komuś nie chcą się pobierać polskie napisy w kodi ,to jeśli pobiera je z Opensubtitles to musi się w tam zarejestrować ,a potem zalogować tam w kodi.

slawkor

Member
Bez reklam
Androida 7 - nie instalować ,nie działa na nim wszystko jak trzeba.Sprawdzałem,testowałem,wróciłem do piątki.

ellach - ustawienia amplitunera są na zdjęciu ,trochę się cofnij to znajdziesz.
Odnośnie wtyczek do Kodi.
Mi sie tych wtyczek nie chce instalować,zamiast się z tym barować proponuję zainstalować Multimedię Master.To taka nakładka Polska na Kodi.
Tam jest już od groma poinstalowanych polskich wtyczek,15 min. roboty i już.Wystarczy darmowa wersja.
Jeśli komuś nie chcą się pobierać polskie napisy w kodi ,to jeśli pobiera je z Opensubtitles to musi się w tam zarejestrować ,a potem zalogować tam w kodi.
A skąd wziąść adres do multimedia Master?

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Daniels84

New member
Hm, zakupiłem himedia q10 pro z dyskiem 4Tb zobaczymy jutro jak przyjedzie co tonwarte

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

fenix79

Member
Dzisiaj przyszedł zamówiony adapter (bez pinu CEC). Wygląda na to, że wszystko jest OK. Passthrough działa jak należy, czyli mam to o co mi chodziło. Niestety nie mam jak to sprawdzić ze względu ma maks. rozdzielczość telewizora full hd, ale wydaje mi się, że adapter ten powinien obsługiwać pełną rozdzielczość 4K.

slawkor

Member
Bez reklam
Wczoraj zaktualizował się do wersji 1.09. Zobaczymy co zepsuli...

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Taa mi wczoraj podczas aktualizacji wywaliło prąd, ale o dziwo odtwarzacz się zaktualizował. Fajnie wygląda ta nakładka multimedia master, można ją edytować, tzn. zmieniać te zdjęcia tła i usunąć np. tvn z menu info?

Henry

Active member
Bez reklam
Z koszem nie bardzo, kiepsko się od ziemi odbija ;)

a serio, to jak jest stosowna apka, to powinno pójść, napisz jaka....to sprawdzę

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Przetestuję ten Multimedia Master po powrocie do mieszkania bo otrzymałem maila od autora projektu.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Ja jestem z niego zadowolony bo działa świetnie. Pliki filmowe łyka wszystko jak leci. Problemem jest odtwarzanie sacd.iso bo nie ma fajnego programu, który odtworzy ścięzki wielokanałowe, a sam foobar na androida leży i kwiczy.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Mam, mam:D Musze jeszcze po kryjomu kupić jakiś twardy dysk 3 albo 4tb.
Testowałem odtwarzanie muzyki po HDMI i coaxialu Melodika, ale w moim przypadku nie zauważyłem różnicy - marny sprzęt i akustyka. Myślę o DACu, który zasugerowałeś, ale nie wiem czy on również coś wniesie do obecnego zestawu.

W każdym razie sprzęcik jest fajny i mam nadzieję, że pojawi się jakiś fajny player audio na androida.

Henry

Active member
Bez reklam
Wg. mnie daje radę, a poprawa jest naprawdę słyszalna.
Zamów wysyłkowo, jak nie podpasuje to odeślesz....choć wydaje mi się, że raczej już zostanie ;)

Do góry