Dokładnie tak. Szukam jakiejkolwiek metody odratowania go, ponieważ wrzucanie nowego firmware nie dziala:/
Czy po starcie playera na ekranie tv jest logo HiMedia? Na jakim etapie zatrzymuje się ładowanie?
Dokładnie tak. Szukam jakiejkolwiek metody odratowania go, ponieważ wrzucanie nowego firmware nie dziala:/
Nie, mogę go włączyć i wyłączyć ale po wyborze źródła mam komunikat "brak sygnału".Czy po starcie playera na ekranie tv jest logo HiMedia? Na jakim etapie zatrzymuje się ładowanie?
Nie, mogę go włączyć i wyłączyć ale po wyborze źródła mam komunikat "brak sygnału".
jak ja kupowałem to 900a był o wiele droższy więc był to jeden z argumentów za 600AWielkie dzięki za odpowiedź. A nie miało znaczenia że 900a ma lepszy procek ?
Okazało się, że model z wifi został wykastrowany z wyjścia coaxial, w tym miejscu była antenka. Opis na aukcji był błędny, bo podane było, że jest wyjście optyczne i coaxial, dlatego się skusiłem na wersję z wifi. Bardziej mi jednak zależało na coaxialu więc wymieniłem. Ten model też chyba nie ma coaxiala HiMedia HD900A. Jeśli ci na nim nie zależy to ten model jest moim zdaniem w dobrej cenieCzemu nie chciałeś z wifi ?
modele 900 są droższe niż 600, czemu ten jest tańszy nie wiem, spójrz się na inne aukcje tego sprzedawcy, pozostałe HD900 ma droższe. Z drugiej strony namnożyli tych wersji a-b-c, że trudno się połapać czym jeden od drugiego się różni900a ma wifi Androida i jest chłodzona pasywnie, a do tego tańsza.
dla mnie ważne, bardzo często wtedy model dostaję drugie życieTak ważna dla Ciebie była kwestia oprogramowania ?
Wszystko OK, tylko czy to działa teraz, nie chciałbym kupić czegoś co za chwilę nie będzie działało. Chodzi mi o konkretne sprawdzone propozycje urządzeń w miarę rozwojowych (soft itp.). Jeśli chodzi o firmę Manta to jakoś źle wspominam.Do weeb.tv możesz użyć nawet Manty DVBT05 albo innego playera na realteku z Venus linuxem, na którym jest obsługa php, bądź da się zainstalować moservices.
pilotem (fakt nie ma cyfr)
Nie trzeba. Kolorowe przyciski załatwiają wszystko w aktualizacji Xtreameringu... Gdyby trzeba było więcej to:
SideWinder2 RTD1185 Ver.3.0.11 For HD600ABC
Red = 1
Green = 2
Yellow = 3
Zoom = 4
Blue = 5
Timing = 6
Set = 7
Menu = 8
Output = 9
Timer = func
rozumiem, że po liniiOczywiście chcąc oglądać Weebtv w wersji premium dłużej niż kilkanaście minut (notabene ciekaw jestem, jak oni uprawiają to piractwo) trzeba sobie tam założyć konto i zapłacić. Miesięczny abonament tylko 15 zł, (ale można 3 dni za 3 zł itp.), ta liczba kanałów na platformach cyfrowych kosztowałaby grubo ponad stówę.
Później należy wprowadzić do konfiguracji otrzymane hasło:
scripts/xLiveCZ/category/tv/WeebTV.xml
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<settings>
<quality>HI</quality>
<username>nasz loging</username>
<password>nasze haslo</password>
</settings>