Kirek
Ależ to jest właśnie playerek który ja zamówiłem, kilka postów wyżej zamieściłem odpowiedź sprzedawcy że to jest wersja z chipem DD+, więc teraz troche mi zamieszałeś w głowie... Sprzedawca pisał też że odtwarza HD audio więc myślę że śmiało można brać...
Pierwszy link dotyczy tego samego sprzedawcy i egzemplarza, który ja zamówiłem. Dziwne, że facet informuje, iż jest to DD+, bo byłem przekonany, że to jest DD. Zresztą w specyfikacji na eBay nic nie ma o "plus". Niby zamawiałem we wrześniu, więc może... Dostanie się do procesora q playerze wymaga solidnej rozbiórki, a mnie się nie chce, z kolei linuksowe polecenia identyfikacyjne podają tylko nazwy kodowe... Na rzecz "plusa" w moim egzemplarzu przemawiałby fakt, że z najnowszym firmware działa klawiatura po USB, a tej opcji 1073DD raczej nie obsługiwał...
Powiem szczerze, że tak naprawdę jest mi to obojętne, bowiem podchodzę do sprawy utylitarnie, a sprzęt znakomicie spełnia swoje funkcje.
Sprzedawca pisał też że odtwarza HD audio
HD audio dotwarzają wszystkie, Tobie pewnie chodzi o to, że RTD 1073DD+ obsługują DTS HD MA...
Drugi link, jak pewnie zauważyłeś, jest na pewno do sprzętu z DD+.
HiMedia obecnie sprzedają tylko "plusy", więc może sprzedawca, u którego złożyłeś zamówienie już nie ma starszych urządzeń... Albo zełgał

)
Po kilkunastu minutach:
Przejrzałem jeszcze raz Twoje posty:
Zamieściłeś odpowiedź od firmy Intelligent Pro, gdzie ja kupiłem swój player (110 dolarów AU z wysyłką), która - moim zdaniem - nie sprzedaje "plusów", a przynajmniej nie pisze o tym w ofercie i specyfikacjach, natomiast zamieszczony przez Ciebie link dotyczy oferty firmy Lumengear, która faktycznie sprzedaje "plusy" po 140 dolarów USD.
Teraz rozstrzygnij, gdzie zamówiłeś.