HiMedia HD300A

Auror

New member
kurcze pięknie to wszystko wygląda.
Ma to urządzenie jakieś minusy w ogóle?
nic się nie wiesza, nie wysypuje? Nawet z plikami MKV po 20GB?
Na co przerabiacie TXT żeby załapał napisy?

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Ma to urządzenie jakieś minusy w ogóle?

Na razie zauważyłem jeden: gdy kasuję kolejno większą liczbę plików z menu playera to po kilku odmawia i pisze "delete failed". Pomaga restart. Ale trudno uznać to za istotny minus.

Nic się nie wiesza, nie wysypuje? Nawet z plikami MKV po 20GB?

Dotychczas odtwarzałem największy plik wilkości 24 GB (Independence Day) - bez problemu. Dotychczas też nic się nie wysypało, raz czy dwa, tylko przy plikach DivX, przerwał odtwarzanie i wrócił do menu, ale później wszystko poszło. Bardzo sensowny player, ostatnio widziałem na eBay za 80 dolarów. Myślę, że przy zakupie warto poszukać nowego na DD+ oznaczone są HiMedia Plus.

Na co przerabiacie TXT żeby załapał napisy?

Jeżeli potrzebuję napisów to ściągam z Napisy24 już w SRT. Gdy przerabiam, to oczywiście na SRT. Warto też, jeżeli ktoś przywiązuje wagę do jakości napisów, przepuścić je przez korektor błędów, bo bywa też czasem, że player nie odtworzy napisów z uwagi na jakąś prostą pomyłkę. A po korekcie jest bezproblemowo. Moim zdaniem najklepezy do tego celu jest SubtitleEdit - Subtitle Edit

Auror

New member
Dzięki Kiredk50, już chyba nie mam żadnych wątpliwości :)
zaraz zacznę przegrzebywać ebay'a.

+++++++++

dobra jeszcze jedno pytanko - mówisz że widziałeś tego playera na ebay'u za $80? Masz może jeszcze gdzieś linka do tej aukcji? Bo nie mogę znaleźć nigdzie poniżej $120.

Ostatnia edycja:

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Tutaj jest najtańsza opcja, u tego samego sprzedawcy kupiłem swój. 1080p HDMI HD Network DTS MKV Blue Ray ISO Media Player - eBay (item 260625534016 end time Nov-22-10 01:43:25 PST).

UWAGA: to nie jest wersja "plus", ale jeżeli nie masz "wypasionego" amplitunera, to różnica jest tylko w pełnym DTS HD MA na korzyść plusa, choć posiadacze twierdzą, że działa różnie. No i różnica w cenie około 30 dolarów.

Gdybyś chciał wersję "plus" to najtańsza jest tutaj: http://cgi.ebay.com/HiMedia-HD300A-...?pt=Home_Theater_in_a_Box&hash=item27b5c1cd03

Ostatnia edycja:

ellah

New member
Tutaj jest najtańsza opcja, u tego samego sprzedawcy kupiłem swój. 1080p HDMI HD Network DTS MKV Blue Ray ISO Media Player - eBay (item 260625534016 end time Nov-22-10 01:43:25 PST).

UWAGA: to nie jest wersja "plus", ale jeżeli nie masz "wypasionego" amplitunera, to różnica jest tylko w pełnym DTS HD MA na korzyść plusa, choć posiadacze twierdzą, że działa różnie. No i różnica w cenie około 30 dolarów.

Gdybyś chciał wersję "plus" to najtańsza jest tutaj: HiMedia HD300A+ Networked Media Player (2nd Gen) 2.5" - eBay (item 170553101571 end time Nov-14-10 10:53:46 PST)

Kirek

Ależ to jest własnie playerek który ja zamówiłem, kilka postów wyżej zamieściłem odpowiedź sprzedawcy że to jest wersja z chipem DD+, więc teraz troche mi zamieszałeś w głowie... Sprzedawca pisał też że odtwarza HD audio więc myślę że śmiało można brać...

Gie

Member
Bez reklam
Jak wygląda zakup od kogoś z Hong Kongu? Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu playerka z kieszenią HDD 3,5" ale zakupy na eBayu to dla mnie czarna magia. Może ktoś kupując dla siebie dokupiłby playerek dla mnie? :) Oczywiście coś tam dopłacę za fatygę.

Auror

New member
Jak wygląda zakup od kogoś z Hong Kongu? Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu playerka z kieszenią HDD 3,5" ale zakupy na eBayu to dla mnie czarna magia. Może ktoś kupując dla siebie dokupiłby playerek dla mnie? :) Oczywiście coś tam dopłacę za fatygę.

ale tutaj omawiany player hiMedia ma miejsce na dysk 2,5", a nie 3,5"

jakbyś się zdecydował na zakup, to może zamówiłbym od tego handlarza na e-bay'u 2 sztuki - może jakiś rabat byśmy dostali

ellah

New member
Ellach, ten z DD+ to masz na myśli ten tańszy link? Czy dotarł już i przetestowałeś go może?

Tak dokladnie, ten tanszy co Kirek podal to to co ja podalem rowniez troche wczesniej i mialem odpowiedz sprzedawcy ze ma chip DD+ i odtwarza HD audio.

Playerek jeszcze nie dotarl, jak tylko tak sie stanie to niezwlocznie opisze wrazenia.. Jakieś specjalne wymagania co mialbym sprawdzic?:)

Ostatnia edycja:

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Kirek

Ależ to jest właśnie playerek który ja zamówiłem, kilka postów wyżej zamieściłem odpowiedź sprzedawcy że to jest wersja z chipem DD+, więc teraz troche mi zamieszałeś w głowie... Sprzedawca pisał też że odtwarza HD audio więc myślę że śmiało można brać...

Pierwszy link dotyczy tego samego sprzedawcy i egzemplarza, który ja zamówiłem. Dziwne, że facet informuje, iż jest to DD+, bo byłem przekonany, że to jest DD. Zresztą w specyfikacji na eBay nic nie ma o "plus". Niby zamawiałem we wrześniu, więc może... Dostanie się do procesora q playerze wymaga solidnej rozbiórki, a mnie się nie chce, z kolei linuksowe polecenia identyfikacyjne podają tylko nazwy kodowe... Na rzecz "plusa" w moim egzemplarzu przemawiałby fakt, że z najnowszym firmware działa klawiatura po USB, a tej opcji 1073DD raczej nie obsługiwał...

Powiem szczerze, że tak naprawdę jest mi to obojętne, bowiem podchodzę do sprawy utylitarnie, a sprzęt znakomicie spełnia swoje funkcje.

Sprzedawca pisał też że odtwarza HD audio

HD audio dotwarzają wszystkie, Tobie pewnie chodzi o to, że RTD 1073DD+ obsługują DTS HD MA...

Drugi link, jak pewnie zauważyłeś, jest na pewno do sprzętu z DD+.

HiMedia obecnie sprzedają tylko "plusy", więc może sprzedawca, u którego złożyłeś zamówienie już nie ma starszych urządzeń... Albo zełgał :))

Po kilkunastu minutach:

Przejrzałem jeszcze raz Twoje posty:

Zamieściłeś odpowiedź od firmy Intelligent Pro, gdzie ja kupiłem swój player (110 dolarów AU z wysyłką), która - moim zdaniem - nie sprzedaje "plusów", a przynajmniej nie pisze o tym w ofercie i specyfikacjach, natomiast zamieszczony przez Ciebie link dotyczy oferty firmy Lumengear, która faktycznie sprzedaje "plusy" po 140 dolarów USD. Teraz rozstrzygnij, gdzie zamówiłeś.

Ostatnia edycja:

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Jak wygląda zakup od kogoś z Hong Kongu? Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu playerka z kieszenią HDD 3,5" ale zakupy na eBayu to dla mnie czarna magia.

Zakupy na eBay niczym nie różnią się od zakupów na Allegro. Trzeba założyć konto na eBay i konto PayPal, bo to najlepszy sposób płatności, powiązać konto bankowe z kontem PayPal i... kupować. Wszystko opisane po polsku, jasno, prosto... Elektronika użytkowa znacznie taniej niż u nas, Chińczycy dwoją się i troją, żeby zadowolić klienta, oferta olbrzymia...

Zresztą można nie tylko na eBay. Jest Alibaba, jest Chinavasion i sporo innych serwisów, gdzie jest sprzęt z Azji...

Auror

New member

drjones

Member
ale tutaj omawiany player hiMedia ma miejsce na dysk 2,5", a nie 3,5"

jakbyś się zdecydował na zakup, to może zamówiłbym od tego handlarza na e-bay'u 2 sztuki - może jakiś rabat byśmy dostali

Akurat wersja 300B+ niczym poza rozmiarami się nie różni od 300A+ nawet firmware ten sam (vide ostatni kirkowy link;)
A co do zakupu... To dopiszcie mnie jeśli można się uśmiechnąć, o ile to DD+ ;)

drjones

Member
Sprawdzenie aukcji

Sprawdziłem aukcje intelligent-pro z ebaya
1080p HDMI HD Network DTS MKV Blue Ray ISO Media Player (aukcja 260625534016) - aukcje eBay.pl | Zakupy bez granic!
oto odp. jednym słowem kupować bo przy supporcie chińsko-Kirkowym wszystko będzie działać ;). To jak próbujemy jedną paczkę zbiorową jako 'gift'?

============
Hi
Thanks for your inquiry
The chipset inside is Realtel RTL 1073 DD C+, it
supports DTS-HD and Dolby True HD
Best Regards
Kevin
- intelligent-pro
=============

drjones

Member
Tylko jest pytanie czy paczka zbiorowa może być traktowana jako 'gift'?

Oh well, teoretycznie byłaby do 5kg a 3% cła z Chin to grosze nawet jeżeli się celnik ocknie (po rzeczywistej cenie liczone, chyba że celnikowi odbije).
Ja się tylko uśmiecham, żeby się podpiąć do kogoś :D Jak dobrej duszy logistycznej nie znajdę do soboty, to sam zamówię i podzielę się potem testami na softach od Kirka ;).

Do góry