No... w końcu.... tyle bluzg na INE'E ale dali rade. Dekoderek stoii już koło TV i działa... czekam narazie az podłączą mi pakiety TV bo póki co, po zmianie dekodera mam 8 programów :/ .... ale to kwestia kilku dni związana z wymianą karty SMART...
Co do jakosci zwykłych programów, się nie wypowiadam bo na zwykłych programach jest taka sama jak na dekoderze SD... czyli dość dobra.
Natomiast same menu dekodera wygląda o niebo lepiej. Z tył intryguje mnie Złącze RJ..... hm.... ciekawe...
Dodatkowo pilot dekodera posiada na przyciski PLAY, STOP, RW, FF, i REC !! ...... oraz VOD...

. Oczywiście po ich wcisnieciu otrzymujemy komunikat: "Ta funkcjonalność nie jest dostępna" ale sądząc po rozmiarach samego dekodera jest tam miejsce aby zamontować w nim HDD
Widać ze potencjalne możliwosci są... zobaczymy jak będą rozwijać temat.
Dodatkowo na PLUS trzeba powiedzieć ze w zestawie z dekoderem znajdują się wszystkie niezbędne kabelki.. w tym SCART i HDMI....
(brak jedynie Component)
Na minus można odnotować brak funkcjonalności TIMERA nagrywania lub TIMERA zmiany kanału na podstawie list EPG.... a szkoda bo w starym dekoderze fuknkcja ta fajnie działała.
----------
Dla wszystkich zainteresowanych oto fotki dekodera model 5810 własciwie identyczny z tym który jest w sieci INEA 5809c.... tyle tylko ze ten w INEA jest w srebrnej obudowie.
Kod:
www+adsltodo+com/adb-5810-es-el-nuevo-descodificador-de-imagenio
ZAMIAST '+' są kropki oczywiscie nie moge inaczej dodać linka... dziwne forumm
Pozdrawiam