HD w UPC

brodacz

Active member
Bez reklam
Brodacz nic nie pisze, więc nie liczyłbym na wiele.
Pewne zmiany (czy też szansa na nie) mogą się zarysować pod koniec miesiąca. UPC roześle listy (w tym maile) o zmianach w regulaminie i cenniku w związku z wchłonięciem disAstera od 01.02.2012. Jeśli zmiany te będa niekorzystne dla obecnych abonentów to będą mogli rozwiązać umowę. Pytanie tylko czy wprowadzenie mobilnego netu i telefonów komórkowych można interpretować na niekorzyść... Pozostaje mieć nadzieję, że wymieszają trochę programów i może coś zniknie. Jednak nawet w takim przypadku można zerwać umowę jedynie na tv a net jeśli był w promocji musi zostać.

voyagerPit

New member
Święta tuż, tuż i nasze "kochane" UPC znowu zaspało z nowościami. Szkoda, że przy takich ruchach na rynku zarówno na satelicie jak i w kablu nasz operator najogólniej nas olał.

szewol

New member
Bez reklam
W sieci krążą ploty, że...

1) Nadchodzi koniec Super HD, który będzie połączony z Maxem HD (wzrost ceny)
2) Będą nowe dekodery (m.in. z podłączeniem do internetu, np. YouTube)

Ciekawe czy Brodacz coś wie :grin:

brodacz

Active member
Bez reklam
Tak. Te nowe dekodery to moduły CI z wbudowaną pamięcią flash do nagrywania...
A teraz budzimy się i okazuje się, że te nowe dekodery to poasterowskie Kaony. Co do SHD to wiele zależy od efektów połączenia Cyfry + z n-ką. Jeśli uda sie przejąc programy TVNu to oczywiście zapomnijcie o takim rozwiązaniu, jeśli nie to jest szansa. Fakt faktem, że rosnąca konkurencja ze strony Vectry narzuca nowe pomysły odnośnie HD.

wysio

Member
Bez reklam
Może mi ktoś powiedzieć, jaka jest jakość filmów w HD, gdybym chciał sobie coś "wypożyczyć" z na żądanie. Chodzi mi o te świerzsze tytuły z zeszłego roku lub z dwóch lat...

aenneus

New member
Wczoraj miałem przejścia z BOK. Kończy mi się umowa, miałem pakiet za 150pln i uprzejmy Pan poinformował mnie, że nie mogę mieć mniejszego pakietu niż 160pln. Bardzo mnie zdenerwował tym więc zadzwoniłem do BUK. I tam okazał się ze można. Za tę samą kwotę (152pln) otrzymam: pakiet maxHD +internet 25mb+ telefon wieczory i weekendy+ Super HD + multiroom. Co sądzicie o tej ofercie?

brodacz

Active member
Bez reklam
W Vectrze za 136 dostałbyć to samo ale z netem do południa 64 Mb/s i pakietem sport czyli m.i. Nsport HD i Eurosport HD i Spice. Tyle, że tel. to 300 min na komórki i stacj. Obecnie jeszcze można wyrwać kilka miechów gratis (przynajmniej u tego handlowca co mnie namówił w W-wie)

wysio

Member
Bez reklam
Niedługo kończy mi się umowa. Teraz mam zestaw telewizja select HD oraz internet 25 mb za 106 zł. Korci mnie wziąć max HD z internetem 50 mb za 120 zł, ale na tych dodatkowych kanałach w cale mi nie zależy. Wolał bym mieć pakiet HD zamiast tego. Szybkość internetu też mi teraz starcza - no i mam dylemat, bo płacić w sumie ponad 125 zł (to, co mam + pakiet HD) to już trochę dużo... Może zdobią jakąś porządną promocję na kanały HD...

Do góry