Przerzuciłem się dzisiaj z aster na upc (dekoder cisco). Jakość programów sd i hd porównywalna. Minusy, jakie znalazłem w porównaniu z aster to:
- brak możliwości sterowania z pilota poziomem głośności telewizora
- brak na pilocie przycisku back (wraca do poprzedniego kanału)
- różny poziom głośności poszczególnych kanałów i głośniejsze reklamy. Discovery HD jest o wiele głośniejsze od pozostałych kanałów i na dodatek nie działa na tym programie regulacja głośności na dekoderze (z pilota)! - ma ktoś podobne doświadczenia?
- zdecydowanie mniej intuicyjna obsługa nagrywania i odtwarzania programów, choć tu mam nadzieję, że to kwestia przyzwyczajenia
- trzeba mieć naprawdę dobry wzrok, żeby dostrzec na wyświetlaczu czerwony punkcik sygnalizujący nagrywanie programu
Myślę, że znajdę takich uchybień więcej. Podzieliłem się nimi, bo generalnie jestem rozczarowany i zacząłem doceniać w pewnych kwestiach astera (chodzi też o spóźnienie monterów, inne ustalenia na infolinii z tym co monterzy mieli na pismie). Nie chce mi się czytać wątku od początku. Jeśli ktoś znalazł rozwiązanie przede wszystkim tego problemu z poziomem głośności to będę wdzięczny za jakieś wskazówki.
Pozdrawiam