Tyle rozpisywano sie na forum o zmianach programowych na jesieni w ramowce UPC a teraz wszyscy milcza jezeli porusza sie ten temat czyli nalezy rozumiec iz znow duzo krzyku o nic.
UPC wiele obiecuje a potem....
Jesień dopiero przed nami, a UPC nie ujawnia wcześniej co włączy. Dwa lata temu ujawniła włączenie TVP Sport, bo umowa była gotowa, a ostatecznie nie doszło do jej podpisania - na ten kanał czekaliśmy dwa lata
.
Co do nowości...
Z tego co wiem zaawansowane są rozmowy z Eurosportem (na temat
Eurosport HD i Eurosport 2 HD) oraz telewizją "n" na temat (
nFilm HD, nFIlm 2 HD, nSport HD, MGM HD, Wojna i Pokój). Wstępne rozmowy mają zakończyć się jeszcze we wrześniu, a jeśli dobrze pójdzie wszystkie ta kanały dołączą jeszcze w tym roku.
Aha. Na dzień dzisiejszy są takie plany: Eurosport HD, Eurosport 2 HD, MGM HD, nSport HD - dołączą do pakietu Super HD i... niestety można spodziewać się podwyżki abonamentu za tan pakiet (chyba, że korzysta się z promocji). Z kolei kanały nFilm i nFilm 2 HD mają utworzyć nowy, płatny pakiet (ok. 20 zł bez promocji). I chyba w ogóle nie będzie nSport w standardzie SD.
Nie pytajcie skąd wiem. Zastrzegam jednak, że są to plany na wypadek, gdy już dojdzie do podpisania ostatecznych umów z Eurosportem i telewizją "n". Pewniakiem jest natomiast włączenie kanału
Canal+ Gol do końca roku.
O reszcie planów UPC nic nie wiem.