> obraz SD [...] jednym słowem mimo sygnału przez hdmi - ble...
Podłącz przez Euro, podobno lepiej - nie wiem nie testowałem
> brak możliwości posortowania kanałów wg własnych upodobań
Kup uniwersalnego pilota - najlepiej logitecha harmony (ja polecam One) i juz masz posorotowane. Wciskam na ekranie canal plus i pilot sam wie ze to 444. Nie wyobrażam sobie teraz powrotu do zwykłych pilotów. Niestety związane jest to z inwestycją - w przypadku Harmony One ok 500 zł
> posługiwanie się pilotem od mediaboxa - mimo że tv też philips, pilot od
patrz wyżej
> najbardziej irytujący jest problem autoformatowania proporcji obrazu,
Bardzo irytujące i do momentu kiedy nadawcy nie ujednolicą formatu nadawania to nic z tym nie zrobimy. Co ciekawe nawet reklamy w jednym bloku potrafią lecieć w różnych formatach. TV by chyba zwariował jakby miał to wykrywać.
> bardzo różnie działający EPG
Zauważyłem że godziny wieczorne sa najgorsze dla EPG, natomiast po 22.00 śmiga elegancko.
Podłącz przez Euro, podobno lepiej - nie wiem nie testowałem
> brak możliwości posortowania kanałów wg własnych upodobań
Kup uniwersalnego pilota - najlepiej logitecha harmony (ja polecam One) i juz masz posorotowane. Wciskam na ekranie canal plus i pilot sam wie ze to 444. Nie wyobrażam sobie teraz powrotu do zwykłych pilotów. Niestety związane jest to z inwestycją - w przypadku Harmony One ok 500 zł
> posługiwanie się pilotem od mediaboxa - mimo że tv też philips, pilot od
patrz wyżej
> najbardziej irytujący jest problem autoformatowania proporcji obrazu,
Bardzo irytujące i do momentu kiedy nadawcy nie ujednolicą formatu nadawania to nic z tym nie zrobimy. Co ciekawe nawet reklamy w jednym bloku potrafią lecieć w różnych formatach. TV by chyba zwariował jakby miał to wykrywać.
> bardzo różnie działający EPG
Zauważyłem że godziny wieczorne sa najgorsze dla EPG, natomiast po 22.00 śmiga elegancko.