Trochę z innej beczki, ale ja polecam do tego któregoś z pilotów Logitecha Harmony. Miałem w domu już 4 różne "sterowacze" (tv, kino, dvd i mediabox) i w miarę skutecznie zastępuję je wszystkie jednym.NiEb0 napisał:@barti60: U mnie od samego początku przyciski vol +/- regulowały tylko i wyłącznie głośność telewizora. Dodam, że posiadam mediaboxa Thomsona - tego srebrnego. Może w tych HD jest innaczej, ale w przypadku srebrnego mediaboxa nie znam sposobu aby zmusić go do zmiany przyciskami vol +/- wewnętrznego poziomu głośności. Ktoś może potwierdzić że jest to w ogóle możliwe na mediaboxach bez HD? Jeśli tak to będe kombinował z innymi kodami sterującymi.
Tylko HD z TVP? ja słyszałem również o EUROSPORCIE...może to plotkaemza4 napisał:Never ending story, ale może tym razem, info za satkurierem....
"Do końca 2008 roku telewizja kablowa UPC planuje do swojej oferty dołączyć dwa kanały Telewizji Polskiej - TVP HD oraz TVP Sport. Aktualnie prowadzone są rozmowy i trwają nieustające negocjacje. Rzecznicy TVP oraz UPC nie chcą wypowiadać się oficjalnie w tej kwestii."
Właśnie zastanawiałem się nad LOGITECH HARMONY 555 bo też zaczyna mnie powoli irytować nieustający wzrost liczby pilotów. Nie orientujesz się czy te Logitech'y z serii Harmony będą dobrze współpracowały z tym srebrnym Mediaboxem Thomsona? Można sterować bezproblemowo wszystkimi funkcjami dekodera czy może zauważyłeś już jakieś problemy? Dodatkowo zależy mi na informacji czy to cudo obsłuży dekoderek satelitarny Fergusona FX-7600? Z tego co wiem to te pilociki można programować z komputera i baza danych urządzeń jest dość prężnie aktualizowana. Jest gdzieś może w sieci aktualna lista urządzeń które obsługuje ten pilocik?sbrzuc napisał:Trochę z innej beczki, ale ja polecam do tego któregoś z pilotów Logitecha Harmony. Miałem w domu już 4 różne "sterowacze" (tv, kino, dvd i mediabox) i w miarę skutecznie zastępuję je wszystkie jednym.
Można go dowolnie zaprogramować, sterujesz czym chcesz - w każdym z trybów osobno. Tanie toto nie jest (200-300 najtańszy), ale ja jestem zadowolony.
Pozdrawiam,
Szymon
Pisałem o tym 2 dni temu, na 121 stronie. Ale tego co najważniejsze nie powiedziano mi. Ma coś dojść w grudniu (poza BBC HD)pawel-krk napisał:Nareszcie cos nowego z kanałów HD..... Na kanale 352 pojawil sie TVS HD i jego brat (sd) na kanale 351. Chcemy wiecej...!!!
brodacz napisał:Pisałem o tym 2 dni temu, na 121 stronie. Ale tego co najważniejsze nie powiedziano mi. Ma coś dojść w grudniu (poza BBC HD)
To, że niepotrzebnie spamujesz. Amerykę już dawno odkryto.pawel-krk napisał:Na 121 stronie... no i co z tego...
Niestety nie ma dostępnej listy urządzeń. Czy dane urządzenie jest obsługiwane można sprawdzić w programie do konfiguracji pilota. Ale muszę przyznać, że jest tam właściwie "wszystko". Nie znalazłem tylko chińskiego wentylatora obsługiwanego pilotem. Ale i tak ostatecznie obsługuję go Logitechem.NiEb0 napisał:[...] Jest gdzieś może w sieci aktualna lista urządzeń które obsługuje ten pilocik?
Dokładniepawel-krk napisał:Nareszcie cos nowego z kanałów HD..... Na kanale 352 pojawil sie TVS HD i jego brat (sd) na kanale 351. Chcemy wiecej...!!!