HD w UPC

Tu cytat: Bo jeżeli CRT (co by tam w sobie nie miał) jest dla ciebie ideałem to chyba HD w LCD i Plasmie nie widziałeś. Może juz czas na zmiane TV?

Osobiście polecam Sony Bravia[/quote]- koniec cytatu.

I wszystko jasne. Tatuś pozwolił usiąść do neostrady. Czy u Ciebie na wsi ktoś jeszcze ma neta ? Mój CRT ma kineskop HD i gdyby był gorszy od plazm i LCD to już dawno bym go zmienił. Nawet samsung 52F nie ma takiej jakości czerni jak w moim. Czekam na wdrożenie sedów bo oledy to też pomyłka (mam w telefonie, dużo lepszy od lcd ale czasy wygasania rzędu 10 s...) Mam wystarczająco dużo miejsca na TV i nie muszę go wieszać na ścianie.

Peek

New member
Bez reklam
handlowiecupc napisał:
I wszystko jasne. Tatuś pozwolił usiąść do neostrady. Czy u Ciebie na wsi ktoś jeszcze ma neta ?

Jeśli Warszawe naywasz wsią... to chyba ty na wsi mieszkasz bo chyba masz daleko do sklepu RTV. Co z tego, ze masz czerń jak kolory na CRT są sto razy gorsze od LCD. Poza tym nie pisałbym o kablówce chyba? Nieważne... a temat jest o kablówce a nie o twoim TV, jak Ci się skończyly argumenty to przyznaj mi racje a nie wymyslasz jakieś offtopy

barti60

New member
Peek napisał:
Jeśli Warszawe naywasz wsią... to chyba ty na wsi mieszkasz bo chyba masz daleko do sklepu RTV. Co z tego, ze masz czerń jak kolory na CRT są sto razy gorsze od LCD. Poza tym nie pisałbym o kablówce chyba? Nieważne... a temat jest o kablówce a nie o twoim TV, jak Ci się skończyly argumenty to przyznaj mi racje a nie wymyslasz jakieś offtopy

Panowie naprawde... Spokojnie !!! Odbiegacie od tematu !!!! Albo przeniescie sie na inny watek!!!

szybki85

New member
handlowiec a jak sie odniesiesz do tego co pisal dagie ze upc ma puszczac kanaly hd w mpeg 4 ? ok podsumowujac rozwazania roznica miedzy formatami polega na ilosci zajmowanego miejsca a nie na roznicy w jakosci (mpeg 2-4), interesuje mnie porownanie konkretnych ofert cenowych miedzy wszystkimi operatorami nie moge znalezc wszystkich ofert stad pytanie jak upc wypada na tle konkurencji (porownanie pakietow), moje pytanie do handlowca czy sa jakies oddzielne promocje dla wiernych abonentow:) ktozy na razie jada na sygnale analogowym (7-8 lat) na terenie wa-wy ? bo nie usmiecha mi sie placic tyle samo co ktos nowy wchodzacy do upc,
jeszcze slow kilka o blu ray (odtwarzac ps3) do tej pory ogladalem jedynie u pana boga w ogrodku i powiem wam ze kiszka na maxa,pierwszy plan ok ale reszta tragedia rozmazana nic nie widac,widac ze po prostu kazdy materiał film trzeba oceniac oddzielnei bo jak koledzy wczesniej zauwazyli wiele zalezy od sposobu i techniki nagrywania meaterialu hd,polacy oczywiscie zrobili to do kitu,moje pytanie jak wypada spider man 3 na blu raya ?

szewol

New member
Bez reklam
Zmieniając trochę temat...

Na innym forum (chellopl.one.pl) skarżą się, że w UPC Warszawa brakuje dekoderów. Tak przynajmniej pisze jeden z userów, który na dzisiaj umówił montera z dekoderem Standardowym, ale przed chwilą otrzymał telefon, że dekoderów brak i instalacje odwołana.

Ja osobiście (w Katowicach) instalacje mam we wtroek. Mam nadzieje, że na Śląsku nie brakuje dekoderów.

szybki85 napisał:
handlowiec a jak sie odniesiesz do tego co pisal dagie ze upc ma puszczac kanaly hd w mpeg 4 ? ok podsumowujac rozwazania roznica miedzy formatami polega na ilosci zajmowanego miejsca a nie na roznicy w jakosci (mpeg 2-4), interesuje mnie porownanie konkretnych ofert cenowych miedzy wszystkimi operatorami nie moge znalezc wszystkich ofert stad pytanie jak upc wypada na tle konkurencji (porownanie pakietow), moje pytanie do handlowca czy sa jakies oddzielne promocje dla wiernych abonentow:) ktozy na razie jada na sygnale analogowym (7-8 lat) na terenie wa-wy ? bo nie usmiecha mi sie placic tyle samo co ktos nowy wchodzacy do upc,
jeszcze slow kilka o blu ray (odtwarzac ps3) do tej pory ogladalem jedynie u pana boga w ogrodku i powiem wam ze kiszka na maxa,pierwszy plan ok ale reszta tragedia rozmazana nic nie widac,widac ze po prostu kazdy materiał film trzeba oceniac oddzielnei bo jak koledzy wczesniej zauwazyli wiele zalezy od sposobu i techniki nagrywania meaterialu hd,polacy oczywiscie zrobili to do kitu,moje pytanie jak wypada spider man 3 na blu raya ?
Wszystkich traktujemy jednakowo. Ponieważ mamy w ofercie programy ze wszystkich platform to raczej porównanie merytorycznej zawartości jest na ich niekorzyść. Co do cen to już kwestia gustu. Ale uważam, że 5 zł za przejście na cyfrę i dodatkowo 10 programów to jak za darmo. A wypas w pakiecie Max za kolejne 10 zł to także oferta jakiej nikt nie ma. Reasumując: żadna platforma satelitarna nie da 85 programów po polsku za 75 zł. Ofertę znajdziesz na naszej stronce.

NiEb0

New member
szybki85 napisał:
(...) jak upc wypada na tle konkurencji (porownanie pakietow), moje pytanie do handlowca czy sa jakies oddzielne promocje dla wiernych abonentow:) ktozy na razie jada na sygnale analogowym (7-8 lat) na terenie wa-wy ? bo nie usmiecha mi sie placic tyle samo co ktos nowy wchodzacy do upc (...)
Obiektywnie patrząc to porównując oferte programową polskich kanałów to UPC jest połączeniem wszystkich platform cyfrowych, no może oprócz nowej N, ale to podobnoż też ma się zmienić co w porównaniu do ceny (od 75pln) daje jedną z lepszych ofert na rynku. Tak samo oferta internetu ma najlepszy wstaźnik oferowanych prędkości do ceny. Gorzej jest jeśli chodzi o kanały premium (C+, HBO, Cinemax) - tu niestety oferta jest najmniej opłacalna ze wszystkich z jakimi się spotkałem u innych dostawców (to dlatego że na stałe jest wliczona cena za odbiór kanałów HD - z których nie wszyscy chcą korzystać).

Jednak największym problemem UPC jest podejście do klienta. Tu - jak to nazywasz - wiernych abonentów traktuje się jako źródło ściągania wysokich opłat, a nowym klientom proponuje się najlepsze promocje. Podejście zupełnie odwrotne niż w innych firmach. Związanie się umową terminową z UPC powoduje to że nie są Ci oferowane najnowsze oferty (przyspieszenia internetu, obniżki cen itp.) aż do momentu zakończenia promocyjnej umowy. Przy umowie terminowej może się okazać że po pewnym czasie wchodzi o wiele korzystniejsza oferta, z której starzy klienci z umowami terminowymi nie mogą skorzystać co skutkuje tym, że po 12 miesiącach "promocja" którą się podpisało może okazać się w sumie mniej korzystna niż płacenie pełnych stawek z nowej oferty. Do tego umowa po jej zakończeniu ulega automatycznemu przedłużeniu na 12 miesięcy na starych warunkach. Jeśli się tego nie dopilnuje i w odpowiednim momencie nie zerwie umowy to bez podpisywania niczego i bez żadnego zapytania przedłużają Ci umowe na kolejny okres. Nigdzie jeszcze nie widziałem czegoś takiego. Powodowane jest to właśnie chęcią utrzymania jak największej części abonentów na umowach terminowych (perspektywicznie patrząc mniej opłacalnych). Reasumując - jeśli uda Ci się płacić tyle co nowy klient to w przypadku UPC powinieneś się z tego cieszyć bo reguła jest taka że starzy klienci płacą więcej niż nowo przyjmowani.

szewol napisał:
(...) Na innym forum (chellopl.one.pl) skarżą się, że w UPC Warszawa brakuje dekoderów. Tak przynajmniej pisze jeden z userów, który na dzisiaj umówił montera z dekoderem Standardowym, ale przed chwilą otrzymał telefon, że dekoderów brak i instalacje odwołana. (...)
Tak, to byłem ja. Powiedziano mi, że do czwartku w Warszawie nie będzie dekoderów bo się wyczerpały zapasy. Przynajmniej tych bez PVR (wersja Standard) - o innych nie wiem bo zamawiałem ten konkretny model. Trochę to dziwne, że muszą czekać tydzień na dostawę dekoderów. To chyba powoduje spore straty dla takiej firmy. Czy ktoś umówił montera na instalację przed najbliższym czwartkiem i może potwierdzić to że instalacja jest niemożliwa z powodu braku dekoderów? Moje następne podejście do instalowania cyfry wypada w czwartek - kiedy dekodery już mają być. Zobaczymy czy scenariusz się powtórzy...

szewol

New member
Bez reklam
Zgadzam się z "handlowecupc" oraz "NiEbO". Przewagą podstawowej oferty programowej UPC nad platformami jest to, że za 75 zł mamy kanały z Cyfry+ oraz Cyfrowego Polsatu. Na razie brak kanałów znanych tylko z "n", ale jest szansa, że się pojawią, mówi się o nSport czy Religia.tv.

Dla mnie cena 75 zł za wszystkie (bez premium) kanały jest ok. Może trochę brak jakiegoś pakietu pośredniego (za ok 30/40 zł) dla osób, które nie chcą płacić za mniejszy pakiet programów jak i pakietów tematycznych. Ale być może wkrótce się to zmieni.

Największa wada to - jak już wczesniej pisałem - porażająca (!!!) cena za pakiety C+ oraz HBO, która w tzw. "promocji" niczym się nie różni od cennikowej. W analogu (podpisując umowę na rok) cena C+ oraz HBO była o 10 zł niższa od cennikowej. Więc na razie zrezygnowałem z pakietów HBO i C+ w cyfrówce (planowana instalacja - we wtorek), ale 50 zł miesięcznie za te pakiety mam przygotowane, więc jeśli UPC obniży ceny nazywane dzisiaj promocyjnymi to powrócę do HBO i C+ ;)

de.camillo

New member
NiEb0 napisał:
Jeśli się tego nie dopilnuje i w odpowiednim momencie nie zerwie umowy to bez podpisywania niczego i bez żadnego zapytania przedłużają Ci umowe na kolejny okres.
witam
To ja muszę tutaj zaprzeczyć, albo miałem więcej szczęścia. :)
Mianowicie po jakimś czasie od zakończenia okresu umowy zadzwoniłem na info, że ryzygnuję z ich oferty (TV pełny pakiet + net 1Mb/s). Na pytanie dlaczego rezygnuję odpowiedziałem, że bardziej opłacalne jest dla mnie podpisanie umowy od nowa (nie pierwszy raz bym rozwiązywał - wcześniej już przerzucałem ABO międz mną i żonką). Wystarczył tylko telefon a zmniejszyli mi opłatę za TV, zmniejszyli opłatę za neta oraz przyspieszyli do 2Mb/s i to bez podpisywania umowy terminowej. Mogę więc korzystać z każdej oferty promocyjnej. Widać że zmienili podejście do klienta, a było to ok. pół roku temu.

pozdro

barti60

New member
Ja mam pytanie do posiadaczy MediaBoxa standartowego(bez PVR) jakie wyjscie dzieku cyfrowego ten sprzet posiada czy optyczne typu TosLink czy elektryczne typu RCA i czy oczywiscie jest aktywne...

NiEb0 napisał:
Jednak największym problemem UPC jest podejście do klienta. Tu - jak to nazywasz - wiernych abonentów traktuje się jako źródło ściągania wysokich opłat, a nowym klientom proponuje się najlepsze promocje. Podejście zupełnie odwrotne niż w innych firmach. Związanie się umową terminową z UPC powoduje to że nie są Ci oferowane najnowsze oferty (przyspieszenia internetu, obniżki cen itp.) aż do momentu zakończenia promocyjnej umowy. Przy umowie terminowej może się okazać że po pewnym czasie wchodzi o wiele korzystniejsza oferta, z której starzy klienci z umowami terminowymi nie mogą skorzystać co skutkuje tym, że po 12 miesiącach "promocja" którą się podpisało może okazać się w sumie mniej korzystna niż płacenie pełnych stawek z nowej oferty. Do tego umowa po jej zakończeniu ulega automatycznemu przedłużeniu na 12 miesięcy na starych warunkach. Jeśli się tego nie dopilnuje i w odpowiednim momencie nie zerwie umowy to bez podpisywania niczego i bez żadnego zapytania przedłużają Ci umowe na kolejny okres. Nigdzie jeszcze nie widziałem czegoś takiego. Powodowane jest to właśnie chęcią utrzymania jak największej części abonentów na umowach terminowych (perspektywicznie patrząc mniej opłacalnych). Reasumując - jeśli uda Ci się płacić tyle co nowy klient to w przypadku UPC powinieneś się z tego cieszyć bo reguła jest taka że starzy klienci płacą więcej niż nowo przyjmowani.
Była w historii tylko jedna taka umowa i miałeś pecha na nią trafić (wszędzie zdażają się niekompetentni pracownicy). Od tamtej pory (ponad rok) nikomu już do głowy nie przychodzą takie pomysły. U mnie nawet jak jesteś na promocji to otrzymasz lepszą ofertę.:-D

s0l

New member
Mam pytanie odnośnie dostępności cyfrowej telewizji UPC poza Warszawą. Kiedy przewidywany jest start w Katowicach? Są sprzeczne informacje. Najpierw czytałem że planowany jest start do końca tego roku. Potem, że od 21 maja. Widziałem, że ktoś pisał, że jest z Katowic i już zamówił, ale jak sprawdzam dostępność telewizji cyfrowej w Katowiach przy pomocy tego śmiesznego formularza na stronie UPC to na wszystkich sprawdzanych przezmnie ulicach dostępna jest tylko telewizja analogowa.

s0l napisał:
Mam pytanie odnośnie dostępności cyfrowej telewizji UPC poza Warszawą. Kiedy przewidywany jest start w Katowicach? Są sprzeczne informacje. Najpierw czytałem że planowany jest start do końca tego roku. Potem, że od 21 maja. Widziałem, że ktoś pisał, że jest z Katowic i już zamówił, ale jak sprawdzam dostępność telewizji cyfrowej w Katowiach przy pomocy tego śmiesznego formularza na stronie UPC to na wszystkich sprawdzanych przezmnie ulicach dostępna jest tylko telewizja analogowa.
Tak to jest gdy się ufa słowu pisanemu a nie ludziom... W Katowicach jest cyfrówka od oOo a może i dłużej.

szewol

New member
Bez reklam
s0l napisał:
Mam pytanie odnośnie dostępności cyfrowej telewizji UPC poza Warszawą. Kiedy przewidywany jest start w Katowicach?

W Katowicach tv cyfrowa jest już od 19 maja, gdy przeprowadzono zmianę częstotliwości "pod tv cyfrową" w analogu. Zadzwoń sobie do biura sprzedaży UPC tam wiedzą o tym. Na stronie UPC faktycznie system pokazuje, że jeszcze nie ma. Ale - jeśli masz tv analogowa UPC - to sobie włącz kanał UPC Info i tam masz wszystko wymienione.

Osobiście (przez telefon) instalację zamówiłem na wtroek, ciekawe czy przyjdą ;).

PS. W przyszłym tygodniu zapewne cyfrówką pojawi się w Opolu, bo w ten weekend zapowiadana jest tam zmiana czestotllwiości w analogu.

Ostatnia edycja:

robiik_pl

New member
Cyfrowka w Chorzowie

Witam,

Dzieki za posta. Tez sugerowalem sie informacja na stronie UPC i czekalem... Dzieki Wam, zadzwonilem do UPC i umowilem sie na instalacje. Niestety pierwszy wolny termin w Chorzowie to 3.06 ale coz... Do tego dolozyli gratis na miesiac C+(playoff NBA !!!) tyle, ze musze pamietac zeby po 2 tyg. odwolac bo inaczej zostane z tym na kolejny rok :-(. Mam nadzieje, ze w koncu moj Pionek pokaze obraz dobrej jakosci bo analog UPC pozostawia wiele od zyczenia.

pozdrawiam,
robiik_pl

szewol

New member
Bez reklam
robiik_pl czyli miałem szczęście... bo ja też z tego samego miasta co ty i przed długim weekendem mieli jeszcze termin na 27 maja ;) Swoją drogą brak terminów może wskazywać na... duże zainteresowanie lub... brak dekoderów ;)

PS. Ile skasowali Cię za instalacje?

NiEb0

New member
robiik_pl napisał:
(...) Do tego dolozyli gratis na miesiac C+(playoff NBA !!!) tyle, ze musze pamietac zeby po 2 tyg. odwolac bo inaczej zostane z tym na kolejny rok :-( (...)
Hmm... też się zgodziłem na tą promocje bo niby miesiąc za darmo. Ale jakiś nadal jestem podejrzliwy. Czemu piszesz o 2 tyg? Mi powiedziano, że trzeba zrezygnować w trakcie 30 dni. Jeśli to ma być kolejny chwyt UPC, żeby nieświadomych klientów wrobić w 12 miesięczną umowe na premium to ja podziękuje za ten "darmowy" okres... Skąd informacja o 2 tyg?

RheeTCT

New member
A to jest standardowa procedura UPC.Dają Ci coś na próbę ,a jak się nie zorientujesz ,że trzeba odpowiednio wczesnie podziękowac,to każą Ci płacic przez następny rok.Szarpałem się z nimi przez kilka miesięcy bo domagali się kasy,a ja nie płaciłem(twierdzili,że list do nich nie dotarł-ha,ha).I w końcu się odczepili.

robiik_pl

New member
C+ w cyfrowej UPC

Czesc,

Tak jak mowilem, zadzwonilem do nich wczoraj i chlopak z obslugi klienta, powiedzial, ze musze dac im znac po dwoch tygodniach o rezygnacji bo jak nie, to przedluza na rok. Jest to troche wku... bo ja jako klient musze pamietac i pilnowac daty zeby UPC mi nie przedluzylo z automatu umowy. Nie tak to powinno byc ale coz... To samo z Internetem - do tej pory mialem 2 MB za 89PLN a teraz 10 MB za polowe tej ceny a po roku bede placil znowu 89 ale za 10MB. Jest to faktycznie irytujace, ze bardziej dbaja o nowych klientow zamiast 'dopieszczac' starych.
Poniewaz biore dekoder HD wiec jak wszyscy, place 200 pln. Pierwszy termin mialem tez na 27.05 ale po chwili do mnie zadzwonili, ze po kontakcie z dzialem instalacji musza mi zaproponowac inny termin(czerwiec).

Do góry