luxmin napisał:
chcę przejśc z analogowego upc na cyfrową i to od razu chyba z nagrywarką hd.
Mam pytania.
1. Czy po przejściu na cyfrowy sygnał poprawiła się jakośc obrazu bo narazie u mnie nie jest dobrze jeśli idzie o analog a mam panasa 85 lx
2. Jak duży dysk twardy jest zamontowany w tej nagrywarce
3. Jak się ma własną nagrywarkę dvd czy można jakoś tam podłączy żeby móc nagrywa choby pozostałe kanały w cyfrówce
4. Chciałbym wziąś pakiet selekt z nagrywarką i pytanie ile kosztuje założenie i na jak długo obowiązuje umowa. Dzwoniłem tam do nich i o ile zrozumiałem założenie kosztuje 100 zł ale chciałbym się jeszcze upewni a zapomiałem o umowie
ad.1. Mam panasa PV80 więc moje odczucia nie do końca mogą się sprawdzić na Twoim sprzęcie ale po instalacji sygnału cyfrowego obraz na ekranie poprawił się tak, jakbym zdjął jakąś folię zabezpieczającą - kolory zyskały pełniejsze nasycenie a krawędzie się wygładziły i jednocześnie obraz wyostrzył się.
ad.2. Dysk ma 250 Gb - ok. 60 godz. nagrań - ilość wolnego miejsca (oraz poszczególnych nagranych już pozycji) wyświetlana jest w procentach.
ad.3. Mam nagrywarkę LG z HDD. Jedyna możliwość podłączenia z MEDIABOXEM to eurozłącze. Można przegrać z dysku mediaboxa filmy na dysk nagrywarki (np. w celu obróbki) lub bezpośrednio na płytę DVD. Efekt końcowy jest trudny do jednoznacznej oceny - np. przegrałem Shreka 3 (nagrany na mediaboxie w HD) i odtwarzany z płyty wygląda b. dobrze - można porównać jakość do DVD (oczywiście do HD jej daleko). Natomiast nagrany w HD program z TVn po przegraniu wygląda strasznie - gorzej niż nagrany z sygnału analogowego przez tuner nagrywarki bezpośrednio na płytę. Oczywiście nagrywać możesz tylko ten sygnał, który "idzie" na telewizor. Nie sprawdzałem czy ma znaczenie ustawienie skalowania obrazu na wyjściu z mediaboxa (auto, 720, 1080) ale być może ma.
ad.4. Instalacja kosztuje 100,- zł, natomiast czas trwania umowy zależy chyba od paru rzeczy i jest to indywidualna sprawa, ale jeśli nie masz aktualnie podpisanej żadnej umowy to raczej na pewno na 12 miesięcy.