Jako, że chwilę temu skończyła mi się umowa i zdecydowałem się na opcję Horizon otrzymałem nowy dekoder, co nie ukrywam było mi też na rękę ze względu na umierającego Philipsa.
Gdyby ktoś był zainteresowany to podaje kilka plusów i minusów urządzenia:
+ wygląd urządzenia
+ kształt (dla mnie bardziej ustawny)
+ fajne "bajeranckie" menu z grafiką w full hd - przy okazji bardziej praktyczne i rozbudowane
+ nowy układ kanałów
+ upscaling kanałów SD
+ lepsza jakość obrazu
+ uruchamianie z trybu standby
+ i - dla aplikacji - jest Youtube (szkoda, że nie można się logować do konta), ale nic przydatnego poza tym jak dla mnie póki co, więc na razie traktuje to pół na pół - zobaczymy co się będzie działo
+ i - dla pilota, z jednej strony jest naprawdę fajny, zwłaszcza ta klawiatura z tyłu (przydaje się), natomiast szkoda, że nie jest radiowy i nadal trzeba celować w dekoder, nie jest to najwygodniejsze kiedy korzystamy z klawiatury w poziomie
- uruchamianie po wyłączeniu prądu - zdecydowanie długo...
- pierwsza instalacja - naszykujcie kawkę dla pana instalatora
- 3 głowice (2 kanały nagrywamy, a trzeci oglądamy), a w trawie piszczało, że fizycznie w środku jest 12, a udostępnione 5
- wszystko w jednym - owszem jest i modem i telefon, ale modem mamy tylko dla internetu do 120mbit, mam 250 i dodatkowy modem...
- brak możliwości wyłączenia wi-fi w Horizonie i mam 4 sieci 2x2.4gHz0 i 2x5gHz... a bynajmniej tego nie rozgryzłem :/
Urządzenie ma potencjał i mam nadzieję, że będzie intensywnie rozwijane. W innych krajach wyszły ostatnio update'y, więc czekamy.
Jakby ktoś miał pytania, śmiało pisać
.