HD w UPC

Wicuch

New member
Wszystko co najlepsze? Zwróć uwagę, że właśnie tam pozostał ów stary Select bez HD (z nagrywarką)! Wymiana dekodera na umożliwiający odbiór HD (np. przy późniejszym dokupieniu pakietu Super HD) byłaby nieunikniona - właśnie za 200 zł.

sorki, pomyliłem nazwę promocji - chodziło mi również o 3 usługi ale w opcji 1+1=3.
wtedy wymiana czy instalacja dekodera kosztuje 50zł. podobnie jak przy paczkach z dwoma usługami.

Mane

New member
mam umowę do końca sierpnia , max hd czy te kanały co teraz mam w hd mi zabiorą czy dopiero po zakończeniu umowy?? w ogóle jakis bez sens teraz mamy tvn, polsat, tvs, ng, pshd, history hd, czyli po skończeniu umowy będą tylko 3 kanały?

ErykKRK

New member
mam umowę do końca sierpnia , max hd czy te kanały co teraz mam w hd mi zabiorą czy dopiero po zakończeniu umowy?? w ogóle jakis bez sens teraz mamy tvn, polsat, tvs, ng, pshd, history hd, czyli po skończeniu umowy będą tylko 3 kanały?

Nikt nikomu nie zabierze zadnych kanalow.
Ja mialem Max z nagrywarka a w ta sobote 10 kwietnia zamowilem Max z HD na starych zasadach i tez bede mial te 6 programow HD.
Prawdopodobnie nawet po zakonczeniu umowy na czas okreslony te programy zostana.

Wicuch

New member
a co jeśli teraz podpisałbym umowę na super hd a po roku chciałbym zrezygnować?
czy wróciłbym do tych 6 kanałów czy już tylko do 3?

jasiukon

New member
Czy jest już jakaś osoba , u której aktywowano Super HD ? Jakie kanały są z polską ścieżką dialogową ? Jaka jest jakość sygnału ? Kasa jest ważna , to jasne , ale inne aspekty też .

Wicuch

New member
Czy jest już jakaś osoba , u której aktywowano Super HD ? Jakie kanały są z polską ścieżką dialogową ? Jaka jest jakość sygnału ? Kasa jest ważna , to jasne , ale inne aspekty też .

nie posiadam tego pakietu ale to już wiadomo:

nat geo hd - pl
fox life hd - pl
fashion tv hd - ang
sundance hd - ang
myzentv hd - ang
mtvn hd - ang
mezzo live hd - fran

benk07

New member
Jestem nowym abonentem UPC i mam wrażenie, że chyba dobrze zrobiłem podpisując umowę jeszcze na "stary" pakiet MAX z nagrywarką HD (wziąłem go w promocji "Dobry wybór" z netem 25Mb/s za 135/m-c). Teraz trzy najlepsze kanały HD z tego pakietu (w mojej opinii najlepsze) przenieśli do tej opcji Super HD. No i chcąc oglądać NatGeoHD, HistoryHD i Polsat Sport HD musiałbym dopłacać. Ok, ta opcja Super HD ma jeszce kilka innych kanałów, ale tak naprawdę nie ma tma nic, co by mnie powalało na wejściu. Może ten kanał filmowy Sundance jest wporzo, ale nie wiem (może ktoś coś powiedzieć na jego temat?), a na pewno MTV HD nie jest takim kanałem.

marcepanek

New member
Jestem nowym abonentem UPC i mam wrażenie, że chyba dobrze zrobiłem podpisując umowę jeszcze na "stary" pakiet MAX z nagrywarką HD (wziąłem go w promocji "Dobry wybór" z netem 25Mb/s za 135/m-c).
Dokonałeś bardzo dobrego wyboru, ja jeszcze miesiąc temu za analogowy pakiet pełny i net 10MB płaciłem 137 zł (już po odliczeniu 10% rabatu!). Niestety, takiego pakietu jako 'stary z dwoma usługami' wziąć nie mogłem. Zaoferowali mi go za 190 zł (+ 200 zł za dekoder) w paczce z telefonem :D

Wicuch

New member
pojawiła się pierwsza ocena tego pakietu:

"Mezzo Live HD Powala na kolana, inna ramówka niz mezzo tV
My ZenTV też bardzo dobra jakośc (do wyboru dzwięk natury, muzyka czy relaksacyjne bla bla bla po Angielsku lub Francusku
Nat Geo Wild HD obraz żyletka przynajmnie w filmie o bobrach który oglądałem:p inna ramównka niź na Nat Geo Wild
MTV HD niezły całkiem mi sie podobał obraz
Fashion TV po prostu dobry obraz HD
Sundance HD to po pierwsze mnie zawiódł że nie po Polsku, choćby napisy by dali i już by bylo fajnie,obraz może być jak na HD
Foxlife HD to oczywiscie dobra jakośc ale czasem są te wk*rwiajace czarne pasy po bokach:( leci to samo co na Fox Life"

benk07

New member
Co do oferty HD w UPC to chyba żadna kablówka nie ma tak dobrej ceny na pakiet Canal+ (oczywiście z Film i Sport w HD).
Miesięcznie 25 zł. Ale przy podpisywaniu umowy z UPC na 24 miesiące pierwsze pół roku tego pakietu jest za free!

Pytanie dot. napisów na Canal+ Film HD.
Jest ten sam problem, z którym Cyfra+ walczyła ponad rok (na swoim PVR od Philipsa).
Brak synchronizacji z obrazem. Napisy pojawiają się z denerwującym opóźnieniem.
Sprawa dotyczy nowego dekodera Cisco. Napisy na Canal+ Film w SD idą dobrze.
Czy ktoś już coś wyciągnał z UPC na temat tego problemu? Można się spodziewac jakiejś zmiany softu?

kayu

Member
Czy jest jakikolwiek inny sposób na zanikające EPG w PVR Philipsa niż wymuszenie wyszukania od nowa kanałów ? (wyszukanie trwa krócej niż odłączanie PVR od prądu)...

sulecki

New member
Nowy dekoder HD bez nagrywarki

Witajcie.

Zdecydowałem się skorzystać z usług UPC i założyć sobie kablówkę. Wybrałem pakiet MAX HD z nowym dekoderem Pace DCR7111.

Dzięki Wam i informacjom na forum wstrzymałem się z instalacją do czasu pojawienia się nowego dekodera który ma zastąpić stary standardowy dekoder SD.

Jako że jest to nowy dekoder, to nigdzie nie mogę znaleźć o nim informacji.
Z związku z tym zwracam się do Was z pytaniem: czy ktoś miał możliwość zapozniania się z tym urządzeniem i czy faktycznie jest lepszy niż model SD?
Szczególnie zalezy mi na szybkości przełączania programów i obsługi dźwięku 5.1 przez wyjście cyfrowe.

Z góry dzięki za informacje.
grzesiek

brodacz

Active member
Bez reklam
Witajcie.

Zdecydowałem się skorzystać z usług UPC i założyć sobie kablówkę. Wybrałem pakiet MAX HD z nowym dekoderem Pace DCR7111.

Dzięki Wam i informacjom na forum wstrzymałem się z instalacją do czasu pojawienia się nowego dekodera który ma zastąpić stary standardowy dekoder SD.

Jako że jest to nowy dekoder, to nigdzie nie mogę znaleźć o nim informacji.
Z związku z tym zwracam się do Was z pytaniem: czy ktoś miał możliwość zapozniania się z tym urządzeniem i czy faktycznie jest lepszy niż model SD?
Szczególnie zalezy mi na szybkości przełączania programów i obsługi dźwięku 5.1 przez wyjście cyfrowe.

Z góry dzięki za informacje.
grzesiek

Piszesz by się pochwalić czy jak ? Jakie ma znaczenie jaki on jest skoro nie masz wyboru ?

yarok

New member
Witam,
Czy ktoś przedłużał na kolejne 12 miesięcy pakiet MAX HD z nagrywarką - cena nominalna 100 zł, zaproponowali mi 95 zł - można jeszcze coś zbić z tej ceny?
Pzdr,
J

juzeg76

Member
Witam,
Czy ktoś przedłużał na kolejne 12 miesięcy pakiet MAX HD z nagrywarką - cena nominalna 100 zł, zaproponowali mi 95 zł - można jeszcze coś zbić z tej ceny?
Pzdr,
J

nie tylko mozna a nawet trzaba , ja mam maxhd z nagrywarka 1 usluga place 85 zl , pisz mejlem wypowiedzenie to napewno cos jeszcze zyskasz .

Do góry