zgadza się, tym bardziej, że zapowiedzi mówią o nowościach po 15 września, co jest znaczącą różnicąJames Bond napisał:Wrzesień jeszcze nie minął więc nadzieja jeszcze jest
zgadza się, tym bardziej, że zapowiedzi mówią o nowościach po 15 września, co jest znaczącą różnicąJames Bond napisał:Wrzesień jeszcze nie minął więc nadzieja jeszcze jest
tomek_fcb napisał:zgadza się, tym bardziej, że zapowiedzi mówią o nowościach po 15 września, co jest znaczącą różnicą
ja wiem tyle co wszyscy czyli nic ;p pozostaje czekać no ale ileż można...ROMI64 napisał:Po 15 września... ale na miłość boską - którego roku?
Może kolego uchylisz nam wszystkim rąbka tajemnicy, bo tracimy już nadzieję.
ROMI64 napisał:Po 15 września... ale na miłość boską - którego roku?
Może kolego uchylisz nam wszystkim rąbka tajemnicy, bo tracimy już nadzieję.
noi gdzie te rewelalcje kanalowe??? nadal dretwo.Matheus00292929 napisał:Witam.
Co do nowości dekoderów Cisco (z dyskiem 320GB) fakt faktem nie posiada on wiatraczka ale za to i tak słychać dysk twardy, bowiem obudowa jest wentylowana przez dodatkowe otwory - dysk jest słyszalny bardziej niż wiatraczek z dyskiem razem wzięte w Philipsie. Brak jest także tzw. przelotki RF, co powoduje brak możliwości podłączenia telewizji analogowej do odbiornika lub kolejnego odbiornika. Coś za coś.
Co do nowości w oprogramowaniu to już wkrótce zostanie usprawnione oprogramowanie w niektórych dekoderach. I tak na przykład przy sluchaniu stacji radia cyfrowego pojawi się opcja wyświetlająca na panelu przednim dekodera nazwę kanału radiowego co usprawni przełączanie stacji bez konieczności włączania telewizora. Ponadto uaktywnione zostaną bezpośrednie ścieżki dostępu do opcji DVR, RADIO na pilocie dekodera (obecnie opcje te są jeszcze nieaktywne).
Co do nowości programowych:
nowe kanały w HD już na przełomie września i października, ale nie tylko te w HD.
Otóż najprawdopodobniej kanały hobbystyczne obok dotychczasowych: Poker Channel oraz Yacht & Sail zaisili The Fishing & Hunting Channel, który przez Polskie UPC był niedawno testowany. Najprawdopodobniej w przewodniku zajmie on wolną pozycję o numerze 522 i dołączony zostanie do pakietu eXtra Sport. Co do pozostałych nowości to nieco później (ale jesienią) pojawi się POLSAT HD. Oferta wzbogaci się także o inne nowości min. o wprowadzenie usługi VOD oferującej m.in. pozycje filmowe w HD.
Spośród nowości programowych długo wyczekiwany DISCOVERY HD, MTVNHD. Jak wiadomo UPC prowadzi cały czas negocjacje z dystrybutorami kanałów telewizyjnych grupy Discovery oraz National Geographic Channel, co być może wkrótce pozowoli na dołączenie do oferty kanałów, które całkiem niedawno pojawiły się w "n" a mianowicie: ANIMAL PLANET HD oraz NAT GEO WILD HD.
Ostatnio prowadzone testy techniczne są obiecujące bowiem sugerują także włączenie kanałów EUROSPORT HD i EUROSPORT 2 HD.
gryzio napisał:No ba.... rok temu z górką zwracałem uwagę iż pani rzecznik mówiąc iż Eurosport HD i TVP Sport etc będzie na pewno na igrzyska aczkolwiek mogą nie zdążyć na początek zapomniała wspomnieć czy aby na pewno chodzi jej o igrzyska w Pekinie. Ciekawe czy zdążą na początek Vancouver
joshua napisał:Swoją drogą zastanawiam się czemu nie ma TVP HD - jest to już we wszystkich platformach cyfrowych, lada moment będzie w FTA z satelity a mistrze z UPC od roku nie potrafią wynegocjować włączenia programu do swojej oferty...
misiaczekmarek napisał:@joshua
tvp hd już jest fta z astry
Niestety nie wszędzie.actchris napisał:Na razie jest nowy net w tym 120Mb/s
Ja od tej srody, mam nowy modem i 50 Mb/schato.pl napisał:Niestety nie wszędzie.
Mieszkając w centrum Wrocławia, jak tylko przeczytałem info o nowej ofercie, od razu zadzwoniłem do BOK'u zamówić upgrade mojego dotychczasowe łącza (30Mbit) do 50Mbit. Poszło gładko - nawet wyszło, że za wszystko (sieć+tv+telefon) będę płacił o 7 zł mniej.
Słowem cud, miód, malina.
Rozmawiając na ten temat z kumplem wyszło, że aby móc korzystać z power fiber trzeba mieć jakiś nowszy modem (Motorola SURFboard SBV6120E). Jako, że pani w BOK'u nic o tym nie wspomniała zadzwoniłem do ich pomocy technicznej żeby to zweryfikować.
A tam okazało się, że faktycznie - modem powinien zostać wymieniony, ale ... niestety ale w mojej lokalizacji sieć UPC nie jest obecnie do takich transferów przystosowana ... i nie wiadomo kiedy będą mieli możliwości techniczne zaoferować mi wyższe prędkości.
No więcblada
A jak jest u was
.
czyli od pojutrza (skoro dziś mamy poniedziałek)Armitage napisał:Ja od tej srody, mam nowy modem i 50 Mb/s
tzn. jakiego masz, WebSTAR'a możeArmitage napisał:usluge dzis zamowilem i w konfigoracji juz mam ustawione w modemie fiberpower50-sip.cfg pomimo, ze nie mam odpowiedniego modemu
mam EPC2203chato.pl napisał:czyli od pojutrza (skoro dziś mamy poniedziałek)
tzn. jakiego masz, WebSTAR'a może
.
tomek_fcb napisał:zgadza się, tym bardziej, że zapowiedzi mówią o nowościach po 15 września, co jest znaczącą różnicą
to ale na jak dlugo opaci im sie taka stagnacja?,jak bedzie tak dalej to wkoncu obudza sie w reka w nocniku.zreszta w bok tak zawsze gadaja.arekm napisał:BOK UPC wyraźnie mówi - nowych kanałów nie ma, może kiedyś. Od wprowadzenia cyfrówki niczego [poza nieistotnymi głupotami] nie dodali więc się nie spodziewaj by teraz to uległo zmianie. Abonentów i tak im przybywa, a nie ubywa. Nie opłaca się im dodawać.
Gdzie widziałeś tego typu oficjalną zapowiedź? Jedyna oficjalna zapowiedź mówi o zmianach oferty programowej do końca roku. Tekst 'po 15 września' padł w kontekscie p... dziennikarza z cyklu 'z dobrze poinformowanych źródeł wiem że..' a to się do zapowiedzi i faktów b. często ma nijak.tomek_fcb napisał:zgadza się, tym bardziej, że zapowiedzi mówią o nowościach po 15 września, co jest znaczącą różnicą
dopóki przyrost liczby abonentów będzie w miarę stałybiopal123 napisał:to ale na jak dlugo opaci im sie taka stagnacja?