No to sie nawyprawialo .. od wczoraj po prawej strone ekranu mojej 46-tki mam slynna kreske ... Co prawda po kilku minutach znika. Jak poczytalem przejscia gilek1975 z serwisem to KOMPLETNIE nie mam pojecia co mam robic. TV zakupiony w polowie 09.2008 od digitalo. pl - ciekawe czy z polskiej dystrybucji ? Gilek1975 - co radzisz ? Skontaktowac sie najpierw ze sklepem i od nich probowac uzyskac zwrot kasy czy cos w tym rodzaju czy tez oddac do serwisu (ale jakiego - jestem z Wawy?). Kurcze, nawet jesli jakims cudem uznaliby, ze TV jest do wymiany, to przeciez nie produkuja naszej Toski - co wtedy ? Ide sie napic, bo slabo mi sie zrobilo po przeczytaniu tego wszystkiego ...
Update:
Gilek1975 - przeszukalem Twoje posty. Napisales, ze kreska "Jest czerwona, potem robi się żółta i po 5 min znika". U mnie jest niebieska, znika szybciej, po 2-3 min. Inna sprawa, napisales: "po rozmowie z serwisem powiedzieli że występuje to tylko i wyłacznie w pierwszych modelach, taka wada fabryczna. Wg. nich w obecnych modelach to nie występuje i nie się czym martwić.". To ciekawe ? Moja Tosia zakupiona zostala we 09.2008, to nie jest raczej piersza seria ? Znajac zycie ludki w serwisie niezly kit wstawiaja.
Gilek1975 - czy moglbys opisac w jakich okolicznosciach pojawiala sie kreska ? U mnie jest tak, ze jak wlacze TV wieczorem po calej nocy (ogladam tylko wieczorem) to jest OK. Ale jak wylacze na jakis czas (np. godzine) i potem znowu wlacze, to wlasnie pojawia sie kreska, ktora po 2-3min znika. Czesto wlaczales/wylaczales TV w ciagu dnia? Ja musze sie przyznac, ze od ok. 2 tyg. zmienilem troche nawyki ogladania TV. Kiedys wlaczalem raz i chodzil do konca dnia. Jako, ze rachunki za prad zaczely przychodzic dziwnie wysokie to od ok. 2 tyg. zaczalem wylaczac TV jak byl niepotrzebny. Moze to jest jakas dziwna przyczyna problemow z ta kreska ? Wlaczanie TV, ktory nie ostygl do konca ? Przerazajace jest to, ze tyle osob zglosilo ten problem, moze wspolnie uda sie znalezc przyczyne tego ?
Update2:
Wlasnie przeczytalem posta od goscia kklocek na naszym forum (post nr 272111)
Oddal TV do serwisu, w koncu wymienili na nowy i po jakims czasie pojawila sie znowu wspomniana kreska. Problem dotyczy zatem rowniez nowych TV. To jakas plaga sie robi. Ide sie napic czegos mocniejszego ... Fuck, moze jakis pozew zbiorowy przeciwko Toshibie, naprawde jest duzo osob, ktore zglosily ten problem, moze rzeczywiscie naglosnic sprawe w mediach ?