Najśmieszniejsze jest to, że do niego były podłączane wysokiej klasy gramiaki - grało to jako demo, przy drzwiach, tak aby dać do zrozumienia, że wewnątrz jest impreza audio. Tak jak pisałem wyżej, nie było mowy o konkretnych odsłuchach wśród odwiedzających, ale stojąc bardzo blisko grało to przyjemnie, co nie zmienia faktu, że wciąż nie wiem jaki jest cel takich urządzeń... Ja na nie uwagi nie zwracam.L16sp ma fotkach też odsłuchany? Jak sobie radzi z gramofonami?
Czego to nie wymyślą - teraz trzeba stać na płytą z latareczką, zamiast słuchać muzyki kilka metrów dalej. Znów zastanawiam się, dla kogo jest taki gadżet? Chyba tylko by przez 34 sekundy pokazać dziecku?To może nieco inna laserka
Ludzie nie mają czasu, chcą postawić i ma grac przyjemnie jak to opisałeś.Najśmieszniejsze jest to, że do niego były podłączane wysokiej klasy gramiaki - grało to jako demo, przy drzwiach, tak aby dać do zrozumienia, że wewnątrz jest impreza audio. Tak jak pisałem wyżej, nie było mowy o konkretnych odsłuchach wśród odwiedzających, ale stojąc bardzo blisko grało to przyjemnie, co nie zmienia faktu, że wciąż nie wiem jaki jest cel takich urządzeń... Ja na nie uwagi nie zwracam.
Czyli dobrze się przyłożyli do projektu i im wyszło.Możliwe. Na plus dla tego "głośnika" mogę napisać, że gdy chodziłem sobie wokół i kompletnie byłem zainteresowanym czymś innym, w momencie, gdy jeden z panów położył igłę na płycie, odruchowo odwróciłem głowę w stronę dźwięku i... na prawdę zaskoczył mnie ten widok - przyzwoity dźwięk płynął z "tego czegoś". Stałem może 1.5 m metra od tego.
potem już nie zawracałem sobie tym głowy.
Widzę Krzysztof że przekonałes się do regi[emoji1] dlatego tak ważne są odsłuchy.Ja ze swojego jestem bardzo zadowolony jeżeli nie ma dużej różnicy w cenie to polecam nowy p3 możesz mieć go w piano biały albo czarny wygląda dużo lepiej .Co prawda nie miałem okazji porównania ich bezpośrednio ale wkładkę mają tą samą to pewnie grają tak samo .Koledzy, pomóżcie, obecnie na placu boju pozostały Pro-Ject 1 Xpression III (wkładka Ortofon 2M Silver) oraz Rega RP3 (wkładka Rega Elys 2) za i przeciw, Ewentualnie Thorens 309, ale o tym za chwile
Pro-Ject vs Rega
Zalety Pro-Jecta to wymienny kabel, solidniejsza obudowa, regulowane nóżki vs Rega, gdzie nie widzę, by nóżki były regulowane. Sporym minusem może być mimo iż dobrej jakości, to na stałe wbudowany kabel w Redze (nie widzę też żyły uziemiającej...).
Obudowa Regi jest też bardziej delikatna, a zawiasy z tworzywa. Zaletą Regi jest nieco bardziej melodyjne brzmienie, słodkie. Pro-Ject wypada nieco słabiej (tylko nieco - oba mam w domu na odsłuchach). Dlatego też wg dostrzegam różnice w wygodzie i działaniu samego ramienia. ProJect - karbonowe, dużo lżejsze, ale (może właśnie dlatego) mniej wygodne w podnoszeniu i opuszczaniu. Mimo to wygląda na solidniejsze i ma widoczną skalę. Rega ma ramie Alu, zauważalnie cięższe i może dlatego nieco wygodniejsze w użyciu, po prostu się go czuje, ale na skalę na ciężarku już nie wystarczyło...
Thorens: wspomnianego 309, który detalicznie wychodzi ok 5500 zł (z najtańszą wkładką za 140 zł) , można wyrwać za 3900 z wkładką MC (!) AT-2F (mimo że najniższa w katalogu, to jednak MC - 1000 zł). Niestety nie wiem jak gra, słuchałem modelu oczko niższego ze zwykłą startową wkładką.
Ciężka decyzja...
Jakie są Wasze spostrzeżenia, doświadczenia w temacie? Jest coś co może przeważyć szalę w kierunku tego jednego? Tu już nie chodzi tylko o brzmienie, ale o całokształt, wygoda i trwałość też ma znaczeni dla mnie w tym przypadku.
To wybór jest prosty[emoji1]brać ten który ci bardziej pasuje, a co z marantzem udało ci się go odsłuchać ?jestem bardzo ciekaw twojej opini o nim.Własnie mam tę nową P3 w domu na odsłuchach. Starsza już ciężko dostępna. Gra wybornie, ale jak pisałem wyżej ma sporo mankamentów![]()
Toś mi pomógłbrać ten który ci bardziej pasuje
Rege mam krótko niepamietam ile dwa miesiące? te zawiasy to jest jedyna rzecz która mi się nie podoba, ale sprawdzałem kosztują około 10-15 € u mnie wytrzymają napewno dłużej bo nie otwieram pokrywy za często ,kiedy slucham po prostu ściągam całkowicie bez otwierania jej .Musiał byś się spytać o to na sąsiednim forum w zakładce analog.Toś mi pomógł
Marantza do tej pory nie udało mi się posłuchać, ale myśląc zdroworozsądkowo to słaby wybór ze względu na cenę. Zdaje się, że "stojące" na półkach są tylko w dwóch miejscach w stolicy ;(
Jak długo masz już Regę? Nie masz problemów z zawiasami pokrywy? W jakim są stanie? One raczej prędzej czy później się przetrą. ile razy dziennie/tygodniowo otwierasz pokrywę?
Te nóżki faktycznie są nie do ruszenia?
Dlaczego nie ma przewodu do masy?