Gdzie kupujecie filmy blu-ray? Najlepsze oferty i promocje.

Henry

Active member
Bez reklam
Oj tam, oj tam, ja fanem SW nie jestem, a moi synowie katują na okrągło, zresztą pokazywałem wam fotki ich pokoju i "kina"
Steele taniej wychodzą niż zwykły pack, do kompletu kupiłem jeszcze ostatni film w 3D i pod choinkę prezent będzie :)

Ja kupiłem taki zestaw ;)
Tu już drożej jest ale za mój dałem 190zł z przesyłką.
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6627557011
6 filmów +2płyty z dodatkami w jednym pudełku...mniej miejsca na półce ;)
Mam pytanie, czy jest jakaś różnica między zwykłym wydaniem a metalowym opakowaniem, chodzi mi czy jakaś lepsza ścieżka dźwiękowa jest czy więcej dodatków?

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Właśnie kiedyś Koledze Bipo zadałem takie pytanie żeby porównał u siebie na projekcji ale nie doczekałem się odpowiedzi :) bo ja mam jeszcze inne wydanie czyli 2 razy po trzy części i byłem ciekawy jak się ma pod względem jakości części od 1-3 w stosunku do 4-6.. Kolega Raccoon napisał mi że u niego na 60 calach są różnice ale generalnie jest ok.. a też ma w stilu..

Henry

Active member
Bez reklam
Lolek, to są chyba te same, jedynie opakowania inne.
Moi synowie mają jeszcze 2x3 na DVD i na projektorze przy 100'' też miło się ogląda.
Ja im zamontowałem projektor 720p.

Bipo

Active member
Bez reklam
Właśnie kiedyś Koledze Bipo zadałem takie pytanie żeby porównał u siebie na projekcji ale nie doczekałem się odpowiedzi :) bo ja mam jeszcze inne wydanie czyli 2 razy po trzy części i byłem ciekawy jak się ma pod względem jakości części od 1-3 w stosunku do 4-6.. Kolega Raccoon napisał mi że u niego na 60 calach są różnice ale generalnie jest ok.. a też ma w stilu..

Lolek pamiętam o Tobie, wkrótce zabieram się za sagę Star Wars wiec wszystko opiszę co i jak pod względem dźwięku i obrazu :eek:k:

To jak, może ktoś mi powiedzieć w czym film w metalowym pudełku jest lepszy niż zwykłe wydanie? Czy te "limitowane metalowe" mają lepszy obraz, audio, więcej dodatków?

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Nie sa lepsze, ale niewatpliwie wygladaja lepiej na polce, pod warunkiem, ze nie trzymasz ich w foliowej kopercie.
Niektorzy uwazaja tez, ze przynosza prestiz i pozniej pisza o sobie np "m%€£r, ten od steelbookow". Wprawdzie daje to niezwykle polaczenie, bo brzmi patetycznie, a zarazem zalosnie, ale najwazniejsze ze dodaje punktow do samooceny, co trudno przecenic. Smutne natomiast jest to, ze steele czesto najlepiej prezetuja sie od srodka, a przynajmniej artwork umieszczony pod plastikowa czescia, ktora trzyma plyte, jest zwykle najciekawszym i najbardzuej atrakcyjnym elementem pudelka. Niestety stale trzymanym zdala od oczu.
Poza tym ekonomicznie wychodza slabo, bo konczy sie na tym, ze pudelka za ktore placi sie 5-10euro wiecej, niz za plyte w plastiku, zas za niektore z drugiej reki, przy krotkiej serii nawet 10x wiecej, w pewnym momencie moga stac sie bezwartosciowe, tak jak stalo sie to z kolekcjami steelbookow DVD, ktore sprzedawaly sie po 2 euro, w rozkwicie BD (25e)
Znam ziomka, ktory mial 400 BD w steelbookach, i sprzedal je wiosna, tracac polowe kwoty jakie w nie wlozyl, a w sporej czesci kupil je okazyjnie. Patrzac co sie dzieje na rynku, teraz mialby wogole klopot z ich sprzedarza nawet za 1/4 pierwotnej ceny.

Ostatnia edycja:

zgred72

Member
Nie sa lepsze, ale niewatpliwie wygladaja lepiej na polce, pod warunkiem, ze nie trzymasz ich w foliowej kopercie.
Niektorzy uwazaja tez, ze przynosza prestiz i pozniej pisza o sobie np "m%€£r, ten od steelbookow". Wprawdzie daje to niezwykle polaczenie, bo brzmi patetycznie, a zarazem zalosnie, ale najwazniejsze ze dodaje punktow do samooceny, co trudno przecenic. Smutne natomiast jest to, ze steele czesto najlepiej prezetuja sie od srodka, a przynajmniej artwork umieszczony pod plastikowa czescia, ktora trzyma plyte, jest zwykle najciekawszym i najbardzuej atrakcyjnym elementem pudelka. Niestety stale trzymanym zdala od oczu.
Poza tym ekonomicznie wychodza slabo, bo konczy sie na tym, ze pudelka za ktore placi sie 5-10euro wiecej, niz za plyte w plastiku, zas za niektore z drugiej reki, przy krotkiej serii nawet 10x wiecej, w pewnym momencie moga stac sie bezwartosciowe, tak jak stalo sie to z kolekcjami steelbookow DVD, ktore sprzedawaly sie po 2 euro, w rozkwicie BD (25e)
Znam ziomka, ktory mial 400 BD w steelbookach, i sprzedal je wiosna, tracac polowe kwoty jakie w nie wlozyl, a w sporej czesci kupil je okazyjnie. Patrzac co sie dzieje na rynku, teraz mialby wogole klopot z ich sprzedarza nawet za 1/4 pierwotnej ceny.

Momentami dochodzę do wniosku,że ludzi najbardziej interesują pudełka a nie filmy :lol:
W cenie trzymają się steel`e - kolekcjonerki, np "Whiplash" ciągle trzyma cenę i poniżej 100 zł nie dorwiesz.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Momentami dochodzę do wniosku,że ludzi najbardziej interesują pudełka a nie filmy :lol:

Dokładnie ;)
Ja wolę od steela, kartonowe pudełka. Mam ich kilkadziesiąt, niektóre to małe dzieła sztuki.
Stawiasz na półce i nie musisz już oglądać filmu ;)
Chociaż u mnie i tak już większość wylądowała w szafie.
Chyba czas na bezduszne pliki...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tak, ja wiem. To moje słowa.
Ale czas to pieniądz, a ja zaczynam doceniać szybki dostęp.
Chyba zrzucę niezależnie wszystkie filmy na HTPC.

Do góry