Możliwe że wcześniejsza produkcja miała mniej wad. W obu TV i nawet w sklepie na wystawie czerń świeciła na biało( w pewnych scenach, bo tak to czerń bardzo dobra). Dolne rogi bardzo rozjaśnione. Ale fakt obraz na 9305 żyleta. Po prostu za mocno świeci przez ten HDR pewnie i strasznie to wyglądało na czarnych pasach, a czasami na ciemnych scenach. Na Oled czerń fantastyczna, ale biel słabsza. Nie ma żadnych duszków. Każdy ma inne preferencje. Ja miałem plazmę i nie dałem rady oglądać 9305 w nocy. Gdyby nie super cena na Oleda, wziąłbym pewnie 9305 ta druga bo świeciła troszkę słabiej i rogi miała mniej podświetlone. I to nie moja fanaberia, bo dwóch pracowników i kierownik sklepu to widział i mnie rozumiał, ale dodał również że taka technologia i w tej cenie(2000€) nic lepszego nie znajdę. I zaproponował Oleda, gdzie na stronie mają cenę 3999€ za nowy. Jeszcze jedna rzecz na minus dla Oleda, to potrafi przyciąć obraz na YouTube gdzie nie ma problemu z internetem, dane ściągnięte a przytnie. Wina oprogramowania pewnie. Potestuje trochę i zobaczę czy tylko na Youtube jest ten problem.