Nie rozumiem dlaczego GZ1500 podrożał o 1500 zł, gz2000 o 2500 a cena GZ950 stoi w miejscu. Rozumiem, że GZ2000 bo mq większą jasność, innowacyjny system chłodzenia panelu zapobiegający wypaleniom oraz dźwięk od Technics-a ale GZ1500 ma tylko dołożony soundbar i przez to miał cenę o 500 zł większą od GZ950. A teraz nagle odskoczył straszliwie. Tak przy okazji informacyjnie od kolegi z USA, którego konikiem jest sprzęt AV - w związku z tym, że Panasonic wyszedł z rynku w USA a wiele wiele osób było zwolennikami TV tej firmy (głównie przez rewelacyjne plazmy) rozwinął się tam rynek przewozów OLED-ów z Kanady gdzie Panasonic dalej działa. Wielu amerykanów pyta wciąż w BEST BUY czy hhgregg (sieć największych sklepów RTV w USA) o te TV - odpowiedź sprzedawców jest jedna - buy it from Canada. Wiele forum AV wciąż stawia te TV na 1 miejscu jeżeli chodzi o obraz (reprodukcja kolorów i ruch). Minusy lecą za system ale tylko za ubogość smart TV, nigdy za szybkość bo ta jest wzorowa. Jeden z redaktorów zajmujących się AV powiedział, że człowiek z Panasonic Canada powiedział, że mają niesamowite wyniki sprzedaży OLED-ów dzięki zakupom z USA. Nie dziwię się temu. Gdy byłem w grudniu w USA widziałem program o studiach w Hollywood traktujący o remasteringu starych filmów i seriali i co mnie przyznam nie zaskoczyło pracowali głównie na OLED-ach Panasonica. W studiu zawsze był też referencyjny SONY TRIMASTER EL™, ChromaTru OLED ale reszta stanowisk to były OLED-y Panasonic. To o czymś świadczy bez dwóch zdań. Nie było tam LG, PHILIPS-a czy SONY. Zresztą na wielu forach testerzy wspominali, że mieli prawie nić do roboty przy kalibrowaniu serii GZ.
Ostatnia edycja: