AQUAMAN 4k UHD Dolby Atmos
Film wkońcu obejrzałem u siebie i teraz można coś napisać o obrazie oraz dźwięku.
Obraz:
Film był kręcony różnymi kamerami. Ujęcia z kamer IMAX, gdzie obraz wypełnia cały ekran bez pasów robi niesamowity efekt. 130" działa pełną parą..

Szkoda, że w całości nie nakręcili bez pasów....

Do tego dodamy na deser niesamowity efekt hdr i otrzymujemy przepiękny, mieniący się wieloma kolorami obraz. Jasność w niektórych scenach była mapowana na grubo ponad 1000nitow.
Polecam szczególnie bitwę pomiędzy królestwami

Tak jak stwierdziłem za pierwszy razem: to powtórzę,; oglądamy piękny kolorowy film coś ala baśń..

W scenach, gdzie dzieje się dużo i są naszpikowane efektami, jest widoczny delikatny szum w obrazie. Natomiast w większości*** scen obraz jest bardzo dobry.
Tutaj największe wrażenie robi efekt hdr i przepiękna paleta barw. Podwodne królestwa wyglądają obłednie.
Dźiwięk
Ścieżka dźwiękowa zrobiona*** jest w systemie Dolby Atmos.*** Dźwięk jest pełny*** energii, wypełnia całe pasmo, czuć niesamowite dociążenie w dolnych rejestrach. Powiem inaczej dawno tak suby nie pracowały w tych najniższych rejestrach w ciągu całego filmu. Oglądałem z sąsiadem który stwierdził, że film jest mocno odczuwalny na sobie i kanapie..

Bitwę pomiędzy królestwami można użyć*** do przetestowania swoich subów i całych systemów. Jeśli będzie mało basu to myślimy o wymianie sprzętu na nowy...

Dużo efektów sufitowych, bardzo podobał mi się efekt jak AQUAMAN chodzi po Łodzi podwodnej i tupie nóżkami nad naszymi głowami...
Ps.o fabule tylko napisze, że jest ekstra. Dla mnie poprostu bomba, nie wiem czemu ale film mi się*** tak podoba, że w przeciągu kilku miesięcy oglądałem go już 3x....

Tak jak Shazam mi nie bardzo podszedł tak ten na odwrót podobał mi się bardzo..
Gorąco polecam
host image online