Trylogia Matrix 4k UHD Dolby Atmos
Powiem, krótko dźwięk Dolby Atmos mnie rozwalił...

Panowie tak dobrego dolby atmos już dawno nie słyszałem, dźwięk jest rewelacyjny pełne 10/10 bez dwóch zdań.
Odgłosy ataku tych mechanicznych kałamarnic , strzałów , latających helikopterów czy deszczu poprostu referencja. Jak oni to zrobili tego nie wiem ale dźwięk jest dynamiczny, z pazurem, pełen szybkich i dokładnych przejść oraz bardzo dobre dociążęnie na niskich tonach.
Jest naszpikowany od początku do końca efektami pod dolby atmos, sufit nie odzywa się co jakiś tam czas on co scena ma przypisane efekty i gra pełną parą...

Dźwięk w tym filmie otacza nas ze wszystkich stron. Co chwilę są efekty przechodzenia pomiędzy kolumnami dolnymi i sufitowym. Separacja poszczególnych efektow wzgledem siebie na bardzo wysokim poziomie. Przepraszam za moją fascynację i pobudzenie ale naprawdę tak dobrego dźwięk dawno nie słyszałem w filmie...
Obraz
Tutaj niestety ale się nie popisali, widać że film ma swoje lata, pozostało mocne ziarno przez co film odstaje mocno od nowych filmów gdzie obraz potrafi być czysty jak łza... - może dlatego film ma swój klimat I tak go pozostawili. W zbliżeniach widać wyższa rozdzielczość i szczegółowość a na deser mamy HDR, który również wnosi dodatkową atrakcje i kolorystyke w filmie.
Od siebie gorąco polecam nie z uwagi na obraz ale głównie na dźiwięk, który jest bajka..