Przełęcz Ocalonych,Dunkierka i Terminator 2.Dzięki .A czy ktoś ma inne swoje typy ?
Ostatnia edycja:
Przełęcz Ocalonych,Dunkierka i Terminator 2.Dzięki .A czy ktoś ma inne swoje typy ?
Ranczo czasem zdarza mi się rozejrzeć![]()
A ja z innej beczki. Korzystacie przy oglądaniu filmów z wynalazków typu Auto Motion Plus?To wpadaj do mnie z dyskiem i będziesz mieć w UHD całość
Howard66
Sprawdź sobie Altered Carbon i Zagubieni w kosmosie na netflixie, oprócz tego Ready Player One, czy ostatnia część Więźnia Labiryntu.
Ściągaj sobie po 2GB w 720p,to będziesz miał mniej ziarna![]()
No to fakt!Jest to strasznie irytujące. Stare filmy praktycznie wszystkie z tym badziewiem. Wyjątkiem jest tutaj T2, pięknie zrobiony!!!Dziś oglądałem Leona Zawodowca - ziarno, ziarno, ziarno....W POTPlayerze można to zlikwidować filtrem deblock, klik i jest gładko.Ja używam motion plus i dobrze mi się ogląda.
Tom Cruise niech lepiej podpowie reżyserom żeby ziarno zostawili dla produkcji Woodego Allena![]()
pamiętaj że czarne pasy też są "wyświetlane", zajmują ileś tam pikseli, więc rozdzielczość materiału źródłowego jest 3840x2160p, w tym rozdzielczość obrazu filmu 3840x ileś tam mniej![]()
Przecież czarne pasy nie mogą być traktowane jako część filmu, bo to byłoby czyste marnotrawstwo i sztucznie zwiększałoby rozmiar pliku. Na przykład film fullhd pokazuje rozdzielczość 1920x808 a nie 1920x1080p i tak powinno być.