Cześć, mam fboxa podpiętego do starego amplitunera 5.1 Yamaha.Oczywiscie wszystkie ustawienia fbox-a jak należy czyli RAW sygnał puszczony po optyku - niestety amplituner nie rozpoznaje dźwięku 5.1 . Równolegle do drugiego gniazda optycznego w ampli mam podpięta konsolę PS4 i w tym przypadku Yamaha bez problemu wykrywa DD 5.1 czy to z Netflix czy z YouTube.
Filmy z podpiętego dysku twardego też nie nie grają w DD 5.1 . Aktualizacja oprogramowania zrobiona - niestety nie pomogło.
Jakieś sugestie ?
Pozdrawiam
Hej, mam ten sam problem.
Fboxa mam podpietego do amplitunera Pioneera i tez nie rozpoznaje dzwieku 5.1. Probowalem juz wszystkie ustawienia na Fboxie. Do tego sprawdzilem tez SPDIF, i jest to samo. W kodi tez wszystko sprawdzone, razem z passthrough, wszystko co sie da w trybie export jest wlaczone. Nadal bez zmian.
W kodi moge wrzucic samemu 5.1 w ustawieniach, ale konczy sie to tak, ze audio nie ma w ogole...
Pliki odtwarzam z USB. Na YT jest to samo, test 5.1 nie przechodzi. Gdy powinien grac Lewy/Prawy surround, to gra przedni Lewy/Prawy, zwykle stereo.
Dodam, ze dekoder NC+ przesyła DD bez problemu. Tak samo jak przesyłał stary ASUS O!Play, takze jestem dosyc mocno zawiedziony.
Jeśli nie bede w stanie tego naprawic, to bede zmuszony kupic cos innego.
Ma ktos jakies pomysly?
Chyba moge sam sobie odpowiedzieć. Troche jeszcze pogrzebałem, podłaczylem laptopa, zeby sie upewnić, że to nie wina amplitunera. Tak jak myslalem w VLC 5.1 bez problemu.
Spowrotem do ATV, z braku pomysłow odpalilem sobie Media Center. Ku mojemu zaskoczeniu, tam 5.1 dziala.
Czyli jednak odtwarzacz jest problemem, tylko dlaczego? Dlaczego ani Kodi ani VLC nie potrafia przenieść 5.1? Ehhhh. Nie lubie za bardzo Media Center, ale chyba bede musial sie przyzwyczaic.
Niestety, gadałem z Netfliksem, zapomnij. Aby dało się uruchomić ich apkę najpierw Ferguson musiałby uzyskać certyfikację od Google. Aby uzyskać certyfikację od Google musieliby zmienić całkowicie firmware, pozbyć się roota i najprawdopodobniej także możliwości instalacji Linuxa w tle. Co gorsza, te kroki nie wystarczą, gdyż Google oczekuje określonej ilości urządzeń danego typu na rynku (nie wiem po cholerę im taki warunek), aby w ogóle rozważyć nadanie certyfikatu - i prawdopodobnie to jest myk, którego przeskoczyć się nie da.Hej co tu taka cisza? Nikt nie zauważył, że Netflix zaczął śmigać na Ferdku... tzn tak prawie...
Witam.Mam ten sam problem.ES Eksplorator ma dostęp do udostępnionych folderów i plików z laptopa ,natomiast w Media Center oraz Hi-File widać udostępnione foldery, ale jak chcę wejść do jakiegoś folderu to wyświetla się network error please check network state.
Ktoś pomoże?