Skoro rozmawiamy o Arivie 310 i MT7002 no to raczej o nie pytałem, czy porównywałeś bezpośrednio odtwarzany obraz...

Android o tyle wielki plus, bo wciąż się rozwija..
Pisałem Ci wyraznie,że dopiero czekam na Arivę ehhhh,teraz już mogę Ci odpowiedzieć w sensie porównania,obraz z Arivy leci na MKV 1080 płynniutko i bardzo dobrze wygląda,czego nie mogłem powiedzieć o MT7002,tak MT jest bezgłośne to duży plus w stosunku do arivy i przeglądarka również jednak ja nie kładę tutaj nacisku na przeglądarke bo miałem MT a i tak wolałem robić to na lapku.
Ariva już doszła odpakowałem,podłączyłem,narazie nie mam dysku wew. ale podstawiłem zew..Jak narazie odpalałem wszystkie formaty z mojego domowego archiwum filmowego w przewadze MKV,na plus odbiór obrazu tych formatów na TV,może nie totalna rewelacja,ale naprawdę ładnie odtwarza z dysku zewnętrznego i nie ma mowy o żadnych zacięciach,tutaj jestem bardzo zadowolony .Muzę też odtworzyłem bez problemu.Przeglądarka nie spisuje się też najgorzej,raczej mało będę korzystał,ale zobaczyłem i po podłączeniu myszki dość fajnie i w miarę szybko jak przeglądarka na takim sprzęcie,nie dojrzałem jeszcze czy można zwiekszać zoom aby tekst był większy i czy w ogóle jest taka mozliwość.Chodzi to chłodzenie dość głośno to fakt,ale w dzień nie przeszkadza,jednak w porach nocnych radio internetowe ciuchutko nie poleci bo zostanie zagłuszone a właśnie radyjko chodzi mi cacy.Zmieniłem soft na ten ostatni,ale nie szło aktualizacji zrobić bezpośrednio z pena tylko tym sposobem z guzikiem ,ale poszło.Ładnie arivka wygląda na meblu to też warto zauważyć,a teraz kilka rzeczy z którymi nie mogę sobie poradzić ....
1.Menadzer plików-sieć-workgroup-widzi moje trzy kompy w sieci,wchodze na swojego lapka i widzi moje udostepnione foldery,ale wchodząc na któryś z nich potrzebuje "logowanie do sieci" i tak... ID sieciowe użytkownika,a niżej ... Hasło sieciowe.No i jestem tutaj głupi z tego nie zabezpieczam sieci wewnętrznej,próbowałem wbijać co szło np. hasło na sieć domową,ale wtedy w sumie nie wiedziałem jakie ID to wbiłem właściciela sieci jednak nic nie potwierdza,może coś pomożecie ...
2.Media internetowe-jukebox-jak wchodzę na to ... Please add shortcut from file manager,gdzie i jak coś tu zapodać ...
Narazie tyle po krótkich doświadczenia z tą skrzynką,pozdrawiam serdecznie,życzę radosnych świąt i czekam na podpowiedzi