Witam Szanowne Grono,
Ja natomiast jestem świeżo po zakupie ( w czwartek przyszła

) i dzielę się na szybko krótkim doświadczeniem jakie zebrałem w tym temacie. Od razu zacząłem się bawić i oczywiście zacząłem od zmiany firmware, ponieważ na starym, odtwarzacz nie mógł połączyć się z katalogiem na pulpicie WIN 7HP - wyskakiwał komunikat "logon failed" (na starym firmware arivki musiałem na lapku utworzyć nowe konto i hasło - dopiero wtedy mogłem się logować do udostępnionego katalogu na koncie admina). Defekt ustąpił po zmianie firmware na: HDplayer_310_v9.5.34_r5916_beta.zip i mogłem skasować na kompie extra konto

. Acha, Ariva na starym firmware bez problemu loguje się do systemów XP i Vista.
Natomiast co zauważyłem: Nowy firmware strasznie "zamula" arivkę i ma tendencje do zawieszania, gubienia sieci po lanie, oraz nie zawsze można było zalogować się na www klienta torrent - trzeba było robić twardy restart. Były straszne opóźnienia pomiędzy naciśnięciem przycisku na pilocie, a wywołaniem funkcji, Arivka myślała, myślała, myślała.... W tym wątku ktoś wspomniał o DXtreme i zacząłem szperać na stronie australijskiego vendora. Potwierdzam, że firmware DX-390 & DX-320 Firmware Version 9.5 Revision 5992 z tamtej strony idealnie pasuje, wszystko działa lepiej (szybciej) i jak na razie nic się nie zawiesza. Odtwarzacz widzi udostępnione foldery na komputerze WIN 7HP loguje się i pamięta hasła. Mało tego, dla oka - nowy układ okien, wygląd, kolor tapety itd. są przyjemniejsze, no ale to rzecz gustu. Podaję link do strony: wuwuwu .dxtreme.com.au/downloads.html/Downloads
Po numerze firmware i dacie zamieszczenia (miesiąc wcześniej niż na stronie fergusona), wydaje się, że jest to wcześniejsza wersja (nie BETA) - proszę mnie wyprowadzić z błędu w razie czego. Arivka widzi nowe oprogramowanie na USB z poziomu systemu, a po instalce jest zachowany język, poprzednie ustawienia w tym niedokończone torrenty, oraz nazwa sieciowa urządzenia. Firmware dosłownie jak uszyty na miarę...
Pozdrawiam cieplutko i biorę się za dalsze testowanie.