W żadnym razie nie mogą się zgodzić. Testowałem 110 i 210 - jak najbardziej OK. Od czterech lat moja żona używa (bardzo intensywnie) Ariva DVD HD Player 150DVD - bez problemów.
Trzeba pamiętać o tym, że na forum narzekają z reguły osoby, które:
a) nie zapoznały się przed kupnem ze specyfikacją i oczekują przysłowiowego wiązania krawatów;
b) nie poczytały wypowiedzi użytkowników, którzy racjonalnie relacjonują na forach możliwości i mankamenty playerów;
c) same coś nabroiły np. przy update firmware i im "coś nie działa"
d) nie potrafią dokonać poprawnej konfiguracji.
Przez ponad rok użytkowałem 210. Kupiłem 310 i 210 sprzedałem. Potem trochę żałowałem ponieważ była ona bardziej stabilna od nowej 310 którą mam od prawie 2,5 roku. Kupując sprzęt obojętnie jakiej klasy chce się mieć pełnowartościowy produkt. Ferguson zamawiał sprzęt z chin, wgrywał soft, dawał swoje logo, instrukcję oraz opakowanie. Jak coś nawalało wymieniali płytę główną albo cały odtwarzacz. Po pierwszym dniu użytkowania miałem ochotę zwrócić go do sklepu. Nowy soft trochę pomógł. Jedno pozostało. Restarty co jakiś czas, znikanie danych z dysku wewnętrznego, głośny wentylator. Karta sieciowa określana jako 1Gb działa z taką prędkością ale tylko przy strumieniowaniu. Przy kopiowaniu już tylko jako 10/100Mb. Nie jestem wymagającym użytkownikiem bo służy mi ona tylko do odtwarzania filmów ale jak odtwarzacz powoduje utratę danych z dysku to nie jest to akceptowalne. Problem znika po usb z tym samym dyskiem.
od. a) b) c) d) - są tacy ludzie i z tym się zgadzam.
Nie testowałem wszystkich playerów Fergusona ale intensywnie użytkowałem 210 i użytkuje 310. Śmiało muszę stwierdzić że firma dała plamę wprowadzając nie przetestowane produkty i nie potrafiąc zapewnić odpowiedniego wsparcia. Gdyby było inaczej nie bawił bym się w zmiany softów i bootów a siedział na częstych (
) aktualizacjach od Fergusona. Obecnie mam stabilny soft od DXtrema (jak dla mnie szybki, bez wodotrysków), boot 17 od Fanteca. 310 ma główną zaletę - ciężko ją uceglić. Wgrałem do niej chyba wszystko co pasowało pod Realteka RTD1185DD.