i juz po GP Hockenheim, które z mojej strony moge określić słowami Keya z końcówki jego filmiku.
Q
Bolid ustawiony na 5 okr i jazda - poszło gładko 1:16.9xx i wiedziałem ze to nie był moj max limit wiec zjazd zeby dotankowac na 4 okr i jazda ponownie (nie chciałem byc z tyłu stawki zeby nie miec problemów w pierwszym zkrecie) ... rozpoczynam okrązenie pierwszy sector -0.2xx mysle jest dobrze

po nawrocie doszedłem Wojtasa i jechał min przede mna koniec 2 sectora -0.4xx bedzie nieżle sobie pomyślałem ale czar prysł gdy zaraz za linia koncowa 2 sectora na łuku wyprzedzam Woytasa po wewnetrznej ale on dobija do prawej i jest kontakt co przekresliło mi szanse na dobre miejsce startowe ;-( trudno Woytas przeprosił na czacie, wiec nie było problemu.
Q - 5 poz. startowa
Liczyłem na miejsce parzyste po wewnętrznej stronie toru wtedy było by łatwiej wejść w pierwszy zakręt.
R
Opony miekkie - 77% zużycia ...
Startujemy trzymam sie blisko nastepnie przy pierwszym zakrecie przyciskam hamulec i odbijam max w prawo - niestety kontakt i na filmie Wredmana widac jak uderzam w bande traca czesc spojlera ... ogarniam sie na 11 miejscu i jazda - pawraku mocno zajezdza mi droge, ale na szczescie nie trafia

... 2 zakret pawraku mocno hamuje po jego kontakcie z innym bolidem i siła rozpedu tracam go lewym kołem (nie miałem wpływu- odbijajac w lewo pewnie bym go jeszcze obrocił)
Na 2 okr staje sie to czego najbardziej sie bałem poczatek 3 sectora zakret w prawo i łapie pułapke z piasku na poboczu tracąc 2 pozycje.... na 3 okr w nawrocie wyprzedzam tomiego i pedze dalej ...
Kolejne zdarzenie 4 okrazenie nawrót u Wredmana 5:10 widac jak którys z 2 bolidów Kizior i Bikson (za nawrotem) zjezdzaja z toru (walka) dojezdzam i widze ich na poboczu wyjeżdżających mijam ich i nagle dostaje strzała ktory mnie obraca zaliczam bande i znowu po spojlerze (do zjazdu mam 4 okr) co konczy moje szanse na dobry wynik ... potem juz seria błedów ... 1 spin z powodu uszkodzonego spojlera i 2 z mojego błedu w sumie straciłem mase czasu i szanse na dobry wynik.
Po ustabilizowaniu sytuacji miałem prawie 20 sec straty do mayera po jego "dziwnej" karze wiec zaczełem gonic ale zdarzyłem tylko zmniejszyc ja do 10 sec i zabrakło okrażen...
R - 6 pozycja
Biskon przed wyscigiem mowił zebysmy poczekali bo włacza kamerke, wiec chiałbym zobaczyc sytuacje z 4 okrazenia po nawrocie z jego perspektywy lub może Kizior pamięta sytuacje - bo tylko to mi pozostaje.
Niestety nie mam opcji nagrywania filmików, wiec jestem na straconej pozycji w przypadku kar co powoduje z mozecie we mnie wjeżdżać.
Wrażenie mam ze to Bikson mnie tracił, ale chciałbym to zobaczyc lub moze Kizior bedzie cos o tym wiedział.
Ogólnie czuje nie dosyt bo wiedziałem ze mam dobrze ustawiony bolid itp i mogę cos zdziałać, ale sprawy potoczyły sie inaczej - życie ;-( współczuje Keyowi bo nic nie mogł zrobic ze swoim problemem "utraty elektroniki"
Pawkaraku - jak Cie dubluje to nie musisz zjeżdżać z toru gdzieś na pobocze bo potem mam wyrzuty sumienia ze tracisz na tym pare sekund. Po prostu lepiej zrób mi miejsce (odbij do lewej lub prawej), zjedz z toru jazdy lub przyhamuj na prostej itp ...