Jak zrobić by to forum nie trzeba było czytać od tyłu?
Panowie zamówiłem TW-3500, przynajmniej jak mówił sprzedawca model nie ma niewiadomych, a z tym TW-3200 różnie może jeszcze być. Z tego co się dowiedziałem było kilka nieudanych modeli, o których Epson wolałby szybko zapomnieć. A więc zdecydowałem, że nie będę czekał...
No i teraz tylko kwestia montażu (proj niby ma być dzisiaj... a ekran chyba w przyszłym tygodniu)...
Moje pytania:
1. co oznacza "Max Room Lightining" 4% (18 lux) - jak to rozumieć, ile to światła (np. w porównaniu do żarówki w 40 m kw. powierzchni)
2. ekran będzie miał powierzchnię roboczą 2,14 m x 1.2 m gain 0,8 (VisionGrey Adeo Tensio Linear z napinaczami) - rozumiem, że najlepsza odległość proja od ekranu to 3,92 m? Czy każde przestawienie proja do tyłu będzie miało negatywny wpływ na jakość wyświetlanego obrazu? Proj będzie przy suficie... priorytet to BD, ewentualnie meczyk z n-recordera, dvd sporadycznie (mam ze 100 koncertów w tym formacie

).
Dochodzę do tego, że "im więcej wiem tym mniej wiem"... i jestem zakręcony jak słoik z ogórkami - zwłaszcza po ostatnim tygodniu spędzonym z nosem w komputerze czytając testy, opinie, itp. itd.