ale czy tsmuxer utworzy mi całą strukturę bd czy tylko plikiem wynikowym będzie jeden plik ? Bo nie chcę konwertować na mkv tylko zachować strukturę płyty. Powiedz mi czy Ty obrabiasz filmy tsmuxerem? Czy jakimś innym ? DVDshrink był super ale dla dvd...![]()
Kolego marneo. Hmm…. nie wiem, od czego zacząć. Szczerze? Teraz to już nie do końca wiem, o co Ci chodzi? Co chcesz osiągnąć? Ale, może po kolei, od początku. Chcesz zachować całą strukturę płyty? Tzn. że robisz kopię oryginału (1:1), tzw. klona. Po prostu kopiujesz płytę. Nie będzie między nimi żadnych różnic. Wystarczy AnyHd lub DVDFab. Będziesz miał wszystko to, na czym Ci zależy. Koniec. Kropka.
Jeżeli będziesz chciał dalej robić coś z kopią (zależy co), to np. tsMuxeR będzie do tego odpowiednim narzędziem. Ale jak już wiesz, tu nic nie jest już takie łatwe i oczywiste. Co do tsMuxeRa. Podmiany i tworzenie płyty z całą jej strukturą w tsMuxrze nie sprawdzało mi się przy odtwarzaniu na stacjonarnym odtwarzaczu. Dla tego zrezygnowałem z takich kombinacji. Może kiedyś znowu będę próbował. Wykorzystywałem go jedynie do podmiany lub dodawania plików tekstowych, ale w samym filmie, będącym jednym plikiem. Co do płyty z filmem. Kopiuję wyłącznie sam film plus odpowiednie audio i napisy. Nic więcej mnie nie interesuje. Zero menu i innych bzdetów. Przypomnę że: brak jakichkolwiek plansz reklamowych, ostrzegawczych itp., płyta po załadowaniu do odtwarzacza i zastartowaniu, natychmiast rozpoczyna odtwarzanie filmu bez zbędnego (czasami mnie irytuje) grzebania w menu, wybór ścieżek audio czy napisów, dokonujesz poprzez pilota. Ja widzę same plusy takiego rozwiązania, szczególnie użytkowe. I to mi wystarcza.
Ps. Właśnie przyszedł mi do głowy pewien pomysł odnośnie twojego problemu. W teorii wygląda nieźle. Będę musiał to sprawdzić. Dam znać, co z tego wyszło.