Lolo, u Bipa byłem wiele razy jest ok, ale mogłoby być lepiej.
Idź do salonu i zestaw kilka wzmacniaczy, jak ty to nazywasz - naleśników czy innych dużych w budżecie tych Denonów i będzie wiedział o co mi (i nie tylko mi) chodzi.
Poświęć chwilę na odsłuchy i porównania, wybierz to, co najbardziej Ci pasuje.
Sam piszesz o playerze Pionka, więc i tan nie wszystko będzie od jednego producenta.
Można dobrać komponenty żeby za bardzo się nie gryzły i dobrze grały.
Sam mam ampli Denka, właśnie 4500 i na nim stoi Oppo 203, wizualnie fajnie się spasowało.
Kiedyś, razem z Krzychemradio, u jednego z kolegów spinaliśmy Denka 7200 z Creekiem 100 i też nieźle to razem wyglądało.
btw. właśnie wtedy zestawiliśmy owego "naleśnika" z "potężnym" Denkiem 2020 i to co pokazał Denon, to śmiech na sali...
Może się nie znamy, ale nam trzem kopara opadła... kolega pojechał po Denona, a wrócił z Creekiem.
To tylko przykład, sam coś wybierz pod siebie
Bipo ale on chce 7.1.4 także ten wzmak będzie służył jako końcówka dla surround back albo height 2 a nie dla frontów.
Do słuchania stereo ze wzmacniaczem będziesz musiał fronty przepinać.
Szkoda ze nie mial zeds dead, soad lub jakichs innych mozgo trzepow. Tam denon moglby nie dac rady (widze po swoim denonie).
Witam,
aby nie dublować tematu zapytam tutaj jak to na prawdę jest Dolby Atmos vs DD5.1?
Chodzi mi nie tylko o filmy na blueray, ale także o kanały TV, gry i streaming?
Czy efekty tego dźwięku są aż tak powalające, że warto zmienić amplituner?
Jaka jest przyszłość tj. czy 5.1 DD przejdzie do lamusa i trzeba będzie i tak kiedyś zmienić system?
Ponadto czy filmy z dźwiękiem Dolby Atmos da się obejrzeć (posłuchać) na kinie 5.1 (chodzi mi o to, czy takie produkcje kinowe mają także zapis kanałowy, czy jednak to będzie tylko jakaś imitacja?
Dzięki Zochu91 za odpowiedź, właśnie o to mi chodziło.... każdy film ze ścieżką ATMOS zostanie odtworzony jako Dolby True HD a każdy ze ścieżką DTS X jako DTS HD (wszystkie efekty dźwiękowe poza tymi z sufitu będą odtworzone)