norbert1983
Member
Pytanie do Bipo czy po kalibracji automatycznej zmieniasz coś w ustawieniach oprócz odcięcia szczególnie chodzi mi o głośniki sufitowe ?
Pytanie do Bipo czy po kalibracji automatycznej zmieniasz coś w ustawieniach oprócz odcięcia szczególnie chodzi mi o głośniki sufitowe ?
Taki pomiar z komórki, to sobie można w buty wsadzić.Słuchaj ściągnij sobie na komórkę najprostrzy Spl meter, włącz ampli na połowę mocy i pość sygnał testowy na poszczególne kolumny. Połóż komórkę w miejscu odsluchu tam gdzie siedzisz na wysokości swoich uszu i sprawdź poziom sygnału z każdego głośnika. Jeśli z jakiegoś głośnika będzie za cicho zwiększ vol. Następnie sprawdź na filmie czy się poprawiło.
U mnie każdy głośnik ma inne ustawienia wiec tym się nie sugeruj
Masz jakieś wytłumaczenie dla tej tezy?Taki pomiar z komórki, to sobie można w buty wsadzić.
Miernik trzeba kupić lub pożyczyć.
Jakby ktoś chciał potestować ATMOS to polecam zakup Przełęczy Ocalonych w wersji na rynek UK. Nasza rodzima wersja ma tylko DTS HD MA. Przy atmosie ten film zamiata kinem. Polecam szczególnie początkową scenę walki (ok. 1 h 12 min filmu)
Są tam napisy PL ? Mówimy o BR ?