dupcengier28
New member
rozchodzi się o to,że głównie rozwojem,promocją,marketingiem Auro 3D zajmuje się własnie Barco, ale jakiś nieco ponad rok temu Barco, Digital Theatre System - część firmy zajmująca się rynkiem komercyjnym i jakaś tam jeszcze firma podpisały list intencyjny czy coś w tym rodzaju,że będą wspólnie promować własnie Auro 3D jako system dźwięku 3D nowej generacji, był news na ścianie Auro 3D na twarzoksiążce, więc wychodzi na to,że tym razem DTS nie będzie tworzyło swojego konkurenta Dolby Atmos tylko promuje właśnie Auro 3D.Czytałem o tym już jakiś czas temu.Auro nie potrzebuje tylu głośników co Atmos.Ja wierzę w Atmos i głośniki fizyczne.Symulacje i generowanie wirtualnych głośników to ściema!!
Proszę mi wytłumaczyć co ma z tym wspólnego specjalista od projektorów kinowych BARCO??
z filmów prezentowanych w Auro 3D należy jeszcze wspomnieć Transformers Wiek Zagłady, Niezniszczalnych 3, Teenage Mutant Ninja Turtles, Lucy, Into the Storm, no i wszystkie obecne jak i przyszłe produkcje kinowe DreamWorks też będą mixowane w Auro 3D jak i konkurencyjnym Dolby Atmos. Szacuje się, że obecnie jest około 500 ekranów wraz z systemem Auro 3D,niestety w Polsce niema żadnego ekranu z tą technologią...póki co zdecydowanie więcej hollywoodzkich filmów jest mixowana w Dolby Atmos aniżeli Auro 3D,Dolby zawczasu wydaje konsumencką wersje Dolby Atmosa bo chce uniknąć sytuacji jaka była przy wydawaniu pierwszych filmów na BR,wtedy to pierwsze na rynku pojawiły się filmy w DTS HD MA,a konkurencyjny Dolby True HD nieco spóźniony wszedł na rynek filmów na BR i tak zostało zdecydowana większość filmów jest wydawana na BR własnie w DTS HD MA,mały procent np. Transformersi w Dolby True HD 7.1,swoją droga ciekawe czy doczekamy się pełnego tego standardu czyli Dolby True HD 16 kanałowego.
Ostatnia edycja: