Zagrałyby o klase lepiej od tych co ma, ale nie ma sensu mieszać dwóch różnie brzmiących serii.a te ci się nie podobają?? Nawet tańsze od tych co pokazałeś i chyba lepiej się prezentują.Sam chcę takie kupić , ale nie mam potrzeby mocnej..
rs_42_ii
Dzięki Panowie za garść informacji na ich podstawie doszedłem do wniosku ze kupie te klipsch s20 o ile będą sie nadawać jako sufitowe?..
Ja przeszedlem odwrotna droge. Przerabialem bipol/ dipol z boku i z tylu i obecnie najbardziej zadowola mnie normalny glisnik. WSZYSTKO zalezy od pomieszczenia.Natomiast te S20 jak najbardziej jako boczne surround zamiast tych co masz obecnie. Już miałem to napisać wcześniej - głośniki bipolowe świetnie sprawdzają sie w takich warunkach, bo dodatkowe odbicia od tylnej ściany skutecznie wypełniają przestrzeń za kanapą. Efektem mamy coś jakby pomiędzy 7.1 a 5.1.
Sam długo byłem na klasycznym monopolu na surround i ciesze sie ze zmiany na bipole od kilku miesięcy.
Kolejna sprawa amplituner i tak podczas kalibracji dobierze odpowiednio parametry z tego co "usłyszy" mikrofon.
To napisałem w kwestii tego przyklejania BR do sufitu - wyłącznie - a nie jako o całości systemu i akustyki pokoju.Kalibracja nie sprawi zadnych czarow w kwestii zlego pomieszcz3nia, nie odmieni tez podstawowych zasad propagacji, odbicia i interferencji fali. Nalezy o tym pamietac.
Jak ja miałbym swój sufit a nie wynajmowany to bym w nim wolał zrobić otwory na prawdziwe sufitowce. Coś jak te co wstawiłem obraz, i schował ładnie kable pod płytą.
Kable na suficie wyglądają średnio...
Robertuss - a jakie masz podłogowe kolumny?
Dzięki Panowie za garść informacji na ich podstawie doszedłem do wniosku ze kupie te klipsch s20 o ile będą sie nadawać jako sufitowe? I będę na nich testował czy ustawić jako 7.1 czy 5.1.2. Który system sie będzie u mnie lepiej spisywał wyjdzie w praniu po jakimś czasie i wtedy będę je montował na stałe.
Robertuss padło na klipsche s20 ponieważ mam juz zestaw 5.0 z tej serii co do ich ceny to postaram się poszukać czegoś tańszego. Chciałbym tylko się jeszcze dowiedzieć od was czy one sprawdza sie w Dolby Atmos? Bi do 7.1 na pewno.
Pozdrawiam
No nic ja już zamówiłem będę miał 7.1, może w przyszłości kupię te nadstawki, na chwilę obecną nie mam i tak nic ze ścieżką dolby atmos, Więc więcej pożytku będę miał z 7.1.
Powtórzę pytanie albo może jest już taki temat, skąd wziąć płyty demo z 7.1, atmos itp.
Pozdrawiam
Tu masz listę filmów z 7.1:
List of BDs with 7.1 Audio - Blu-ray Forum
ale załącz sobie upmix z 5.1 do 7.1 nawet w tych produkcjach które mają defaultowo 5.1.
Jeżeli chodzi o Atmosa, to jak pisałem, upmix (aka DSU) do sufitowych robi niesamowitą robotę.
nie jest napisane wprost że to Atmos .Ktoś nie obyty nie wie co i jak szukać , zresztą ja też nie wiem który z tych filmów ma Atmos?
Więc tak skończyło się na tym że Klipsch s-20 nie były nigdzie dostępne.