Mówisz że 5.1.4 brzmi dużo lepiej od 5.1.2? Przynajmniej tak wnioskuję z całości wypowiedzi..
Nie, nie.
Piszę, że lepiej sprawdzi się 7.1 jak 5.1.2 (a już na pewno z nadstawkowymi na czele)
Nie pisałem nic o 5.1.4 vs 5.1.2, ale jeżeli chcesz usłyszeć moją opinie w tym temacie, to wal śmiało.
Pytał się ciebie a ja już z 2 razy co to jest DSU zawsze o nim piszesz.
Robertuss,
Teraz to mi podniosłeś ciśnienie
Pytałeś o DSU i pamiętam to doskonale, pamiętam też równie dobrze, że Ci obszernie odpowiadałem, za to Ty nigdy nie pokusiłeś się o słowo po wyjaśnieniu.
Zauważyłem to już jakiś czas temu.
Bardzo nie lubię tracić czasu, szczególnie, że pomagam bezinteresownie i po koleżeńsku.
Być może, że nie widziałeś tych odpowiedzi, bywa, że znikają posty, ale z mojej strony uzyskałeś stosowną informację w temacie DSU, chyba nawet w tym wątku, co łatwo można sprawdzić.
Obiecane zdjęcia, przepraszam za bajzel.
Tak jak wspomniałem wcześniej, atakowałbym 7.1, oczywiście z uwzględnieniem kompromisów. Natomiast, z czystej ciekawości sprawdziłbym "Atmosa" i podpiął pierwsze lepsze (względnie przyzwoite) głośniki i porównał wrażenia.
Od biedy możesz takie kolumienki przycisnąć do sufitu na kijkach (do kupienia w sklepach budowlanych), a kable puścić luzem.
Testując cokolwiek (z sufitowymi), nie nastawiałbym się na dedykowaną ścieżkę z Atmosem, a na wspomniany upmix, czyli DSU. To on jest "gwiazdą". Wystarczy odpalić pierwszy lepszy film (dla przykładu BR) z ścieżką DTS-HD/Dolby TrueHD i kliknąć na pilocie odpowiednią opcją, tym sposobem załączą się głośniki sufitowe, a cytując wielu użytkowników (w tym wątku linki), stare filmy odkryjesz na nowo. Ja trochę sceptyczniej, ale na pewno różnica jest na plus. Z tym, że ja tu o 11.1, w Twoim przypadku mimo wszystko, skłaniałbym się do wspomnianych tylnych (7.1).