Teraz wszystkie marki dorzucą "kopuły" do frontów i nazwą Atmosem
ciekawe jak się zachowają takie kolumny w pomieszczeniu innym niż tradycyjny sufit, np. skosy, bardzo wysoki pokój etc.
Lipa, odbicia się wtedy nie sprawdzają.ciekawe jak się zachowają takie kolumny w pomieszczeniu innym niż tradycyjny sufit, np. skosy, bardzo wysoki pokój etc.
To było retoryczne pytanieLipa, odbicia się wtedy nie sprawdzają.
Co prawda to nie Atmos, ale warto wiedzieć co u konkurencji.
View attachment 10605
AURO 3D 2014 Demonstration Disc
Znacznie ciekawsza prezentacja niż ta od Dolbyego.
Dolby Atmos Demonstration Disc (August 2014)
Bez wątpienia, bardzo interesujące wydawnictwo (Auro). A swoją drogą to ciekaw jestem, kiedy ukarzą się pierwsze urządzenia konsumenckie z Auro, bo Atmosa jest wszędzie pełno.szukałem tego do pobrania i nie ma jeszcze, pewnie wielu tu na forum by chciało to mieć
Bez wątpienia, bardzo interesujące wydawnictwo (Auro). A swoją drogą to ciekaw jestem, kiedy ukarzą się pierwsze urządzenia konsumenckie z Auro, bo Atmosa jest wszędzie pełno.
domowe Dolby Atmos wspiera do 34 kanałów - 24 głośników/kanałów podłogowych/ściennych/surround i 10 kanałów/głośników sufitowych, tego typu zasięg zapewnia Trinnov Altitude 32; te certyfikowane kolumny/głośniki Dolby Atmos co są montowane na tradycyjnych kolumnach, są skierowane w stronę sufitu i mają od niego odbijać dźwięku, to rozwiązanie to lipa moim zdaniem, porządny Atmos to tylko z głośnikami sufitowymi takimi jak chociażby JBL SCS8.... ten Twój amplituner pewno obsługuje co najwyżej system Atmos w konfiguracji 7.1.2 czyli tylko 2 kanały/głośniki sufitowe....Za dwa dni odbieram ONKYO TX-NR636 z aktualizacją, które otrzymało aktualizację do Atmos, jak tylko odsłucham zdam relację jak się sprawuje w pokoju 23m2. Mam nadzieję, że się nie zawiodę. Czy ktoś się orientuje czy zaktualizowane Dolby Atmos nie odbiega od tego fabrycznego w nowszych modelach, których cena jest dwukrotnie wyższa?
Ciekawi mnie również jak rozumiecie zastosowanie głośników z certyfikatem "Atmos"? Czy ich zastosowanie jest konieczne aby efekt był słyszalny czy to tylko taki chwyt marketingowy i wystarczą zwykłe satelity ewentualnie zamontowane przy suficie bez wykorzystania odbicia...
domowe Dolby Atmos wspiera do 34 kanałów - 24 głośników/kanałów podłogowych/ściennych/surround i 10 kanałów/głośników sufitowych, tego typu zasięg zapewnia Trinnov Altitude 32; te certyfikowane kolumny/głośniki Dolby Atmos co są montowane na tradycyjnych kolumnach, są skierowane w stronę sufitu i mają od niego odbijać dźwięku, to rozwiązanie to lipa moim zdaniem, porządny Atmos to tylko z głośnikami sufitowymi takimi jak chociażby JBL SCS8.... ten Twój amplituner pewno obsługuje co najwyżej system Atmos w konfiguracji 7.1.2 czyli tylko 2 kanały/głośniki sufitowe....
To trzeba zrobić porządnie, kup konkretne głośniki sufitowe.
Satelitki, to chyba za mało Sprawdzałeś na filmach bez Atmosa symulacje sufitowych? Podkręcałeś poziomy?
Zwróciłeś może uwagę wczoraj na instalacyjne Polk Audio ?