Po wstępnej instalacji 7010 ciężko coś konkretnego napisać.
Na razie bez kalibracji bo surroundy Klipscha 240S właśnie przyjechały. Ciężkie skurczybyki więc chyba będę musiał dać grubsze wkręty jako wieszaki.
Podłączałem kabelki z synem (12), niech się chłopak wdraża.
Wczoraj skonfigurowaliśmy wszystkie ustawienia i męczyłem stereo.
Pierwsze brzmienia trochę dziwne. Nawet nie wiem jak je określić. Bas jest fajny głęboki więc OK, czuć też dynamikę. Ale wysokie musiałem podkręcić. Cały czas gram na Cantonach i starych kablach głośnikowych.
Amplituner ma bardzo dużo ustawień, w których jeszcze się trochę gubię.
Wczoraj nawet częściowo nie wyświetlał wszystkich opcji, były wyszarzone. Np. Regulacja tonów.
Potem albo coś przepstrykałem, albo wyłączyłem i włączyłem ponownie i wszystko się pojawiło.
W Onkyo też chyba raz czy dwa tak miałem.
Podoba mi się to, że jest szybki dostęp do różnych opcji. Np. regulacja głośności na poszczególnych kanałach. Menu na ekranie jest bardzo czytelne z dużej odległości. Podświetlany pilot

.
korektor graficzny można ustawiać w locie, a nie jak w Onkyo najpierw ustaw potem słuchaj.
Nie podłączyłem jeszcze wzmaka, który ma grać na frontach. Ciekawe czy usłyszę różnicę na+. Jutro rodzinka wyjedzie to go podłączę i zrobię kalibrację itd. Muszę też rozkminić sterowanie drugą strefą ze smartfona.
Apka smartfonowa ma też dużo więcej możliwości niż ta od Onkyo.
Ważne, że sprzęt już jest więc po woli można się bawić w ustawienia i dopasowywania brzmienia pod siebie.