Nadszedł chyba czas wymiany leciwego już Onkyo TX-DS676 na coś nowszego.
Jak zawsze zaczyna się dylemat ponieważ zależy mi dość mocno na stereo a w samym kinie domowym to każdy zagra podobnie. Pomieszczenie 4x4, kolumny przody Paradigm Monitor 9.
Słucham różnej muzyki ale przeważa rock, klubowa i acidjazz.
Zależy mi na sieci (-kabel-nie koniecznie wifi-możliwość odtwarzania z NAS), AirPlay (jednak iOS funboy) oraz na wsparciu Spotify
Moje aktualne typy to (kolejność nie ma znaczenia):
1.Denon AVR-X3000 lub X4000 (ale trochę przekracza budżet-zakładam do 3K).
czy warto się porywać na nową serię np X2100 kosztem niższego modelu?
2. Onkyo - wszyscy polecają model TX-NR818 (już nie wszędzie dostępny - dlatego biorę pod uwagę też model 82
- tu znów przekroczony budżet
3.Marantz SR6008 - nie miałem nigdy do czynienia nie wiem jak gra.
I ostatni:
Cambridge AZUR 551R - też przekracza dość budżet ale mam możliwość zakupu w dobrej cenie.
tylko że w tym przypadku wymagania odnośnie sieci airplay i pozostałych odpadają.
Ale jeśli faktycznie gra tak że warto to mocno bym się pochylił nad nim. Swoją drogą firmę zawsze kojarzyłem ze sprzętem stereo dobrej jakości.
Obecnie ze względu na cenę oraz multimedia jestem zdecydowany na X3000.
Pytanie na których modelach się skupić a co od razu skreślić? Bo obecnie dość spory wybór a chciałbym go zawęzić.
Jak zawsze zaczyna się dylemat ponieważ zależy mi dość mocno na stereo a w samym kinie domowym to każdy zagra podobnie. Pomieszczenie 4x4, kolumny przody Paradigm Monitor 9.
Słucham różnej muzyki ale przeważa rock, klubowa i acidjazz.
Zależy mi na sieci (-kabel-nie koniecznie wifi-możliwość odtwarzania z NAS), AirPlay (jednak iOS funboy) oraz na wsparciu Spotify
Moje aktualne typy to (kolejność nie ma znaczenia):
1.Denon AVR-X3000 lub X4000 (ale trochę przekracza budżet-zakładam do 3K).
czy warto się porywać na nową serię np X2100 kosztem niższego modelu?
2. Onkyo - wszyscy polecają model TX-NR818 (już nie wszędzie dostępny - dlatego biorę pod uwagę też model 82

3.Marantz SR6008 - nie miałem nigdy do czynienia nie wiem jak gra.
I ostatni:
Cambridge AZUR 551R - też przekracza dość budżet ale mam możliwość zakupu w dobrej cenie.
tylko że w tym przypadku wymagania odnośnie sieci airplay i pozostałych odpadają.
Ale jeśli faktycznie gra tak że warto to mocno bym się pochylił nad nim. Swoją drogą firmę zawsze kojarzyłem ze sprzętem stereo dobrej jakości.
Obecnie ze względu na cenę oraz multimedia jestem zdecydowany na X3000.
Pytanie na których modelach się skupić a co od razu skreślić? Bo obecnie dość spory wybór a chciałbym go zawęzić.