Denon DCD 520 vs 720?

Rafal7

Banned
Ja tak najprawdopodobniej tak zrobię, kasa jest tylko trochę się zastanawiam czy warto.
Swoją drogą w galerii Mokotów masz salon Denona ;)

I w Złotych I w Arkadii.
Czyli Ty tez z wawy? :)
W 720 masz ten 32 bitowy procesing. O cenę to pisz priva do blackninja.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Ale to nie sa salony firmowe, to punkty sklepu audio cos tam.
Ostatni musiałem na szybko kupic kabel 2rca i poszedłem tam. Gości daje mi kabel 1m za 500 zł i mówi ze przecież nie chce pan stracić na jakości dźwięku z pana zestawów :)

A myślałem ze sąsiad :). Dobry zestaw masz. Aczkolwiek mi Jamo średnio podchodzą.
Bierz 720 i sie nie zastanawiaj. Napewno watro bardziej.
Aczkolwiek te punkty nazywają sie Denom,, pewnie maja dealerke.

Whiplash

New member
Bez reklam
Panowie napisałem o 3313 dlatego, że ktoś tu planował zakup CD i BD. Imo lepiej kupić 3313 i miec w jednej paczce wszystko. CO do ceny to sądze ze u blackninjy wyrwalo by sie ten blu ray za lekko ponad 2500 a wtedy to cena bliska zakupu osobno CD i BD. Ten 3313 to naprawde jest dobry model na dobrych podzespolach. Flagowe BD graja ladnie po analogu i nie ustepują jakościa dzwieku tanim CD takim jak 520 czy 720.

Krzysiekradio z tego co pamietam kiedyś mówił, że CD sluchal długo z Blu ray Marantz 5007 i nie narzekal a to odp. 1713 Denona. Własnie zaletą markowych blu ray jest ich dzwiek po analogu. Zazwyczaj maja w sobie wmiare dobre i markowe DAC. Jesli ktoś potrzebuje tylko transportu sygnalu cyfrowego do amplitunera to nie ma sensu kupowac drogich BD i lepiej kupic Panasonica za 600zl. Ale w przypadku kiedy tak jak ja potrzebuje sygnal analogowy do wzmacniacza czy tak jak kolega do odczytu flac to markowy blu ray jak najbardziej ma racje bytu.

Ostatnia edycja:
To prawda. Ale winisz w google sklep audio Warszawa i wyskoczy audio cos tam. Jak zobaczysz ich adresy to bedą wlasnie te sklepy.
Btw dzieki za rady Whiplash, dobrze mówisz. Musze to przemyśleć. A Ty Kapusta bierz tego 720 bo bluray i tak masz a w tej cenie lepsze CD to ciężko.
Tak jak piszesz, to pewnie Horn. Czyli firmowe prawie.

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Krzysiekradio z tego co pamietam kiedyś mówił, że CD sluchal długo z Blu ray Marantz 5007 i nie narzekal a to odp. 1713 Denona. Własnie zaletą markowych blu ray jest ich dzwiek po analogu. Zazwyczaj maja w sobie wmiare dobre i markowe DAC. Jesli ktoś potrzebuje tylko transportu sygnalu cyfrowego do amplitunera to nie ma sensu kupowac drogich BD i lepiej kupic Panasonica za 600zl. Ale w przypadku kiedy tak jak ja potrzebuje sygnal analogowy do wzmacniacza czy tak jak kolega do odczytu flac to markowy blu ray jak najbardziej ma racje bytu.
Przez rok grał u mnie UD5007 z PM70004 po analogu i nie narzekałem. Mimo iż na odsłuchach porównywałem CD vs Blu i wiedziałem, że było lepiej to nie miałem wtedy funduszy na zakup osobnego CD i UD5007 sprawował się bardzo dobrze. Niestety po domowych odsłuchach nawet niskiego modelu CD5003 okazało się, że UD jest w tyle. Osobny CD gra jednak lepiej i to słychać.

Zapewne tak jest, ale jak np. ja potrzebuje czegoś co odtwarza pliki flac to musze kupic cos pokroju 3313 bo żaden CD ich nie odtwarza.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jak chcesz odtwarzacz do flac-ów to może po prostu tani blu za 400-500zł i do tego zewnętrzny DAC? Jeśli chcesz mieć jednak cd to możesz też zerkać na takie połączenie CD i odtwarzacza sieciowego : Yamaha CD-N301 lub Onkyo C-N7050.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja też w przetwornikach nie mam doświadczenia. Na pewno jak bym miał kupować z niedrogich to rozważałbym coś z : Musical Fidelity V90-DAC, Music Hall dac 15.2, Beresford TC-7533, Audio-gd NFB-3.384.

Znalazłem np. taki Cambridge Audio DacMagic 100 ale cena 1300. Nie wiem do jakiej kwoty należy rozważać.
Ten Twój Music Fidelity v90 jest całkiem fajny, 32 bitowy burrbrown. A tak z ciekawości czy taki denon 1713 plus ten dac zagra lepiej z CD niż sam denon 720?
Teraz zerknąłem na ten dac i widze problem. Jak go podłączę pod bluray Denona 1713 po analogu to nie mam dwóch kolejnych wyjsć aby połączyć dac ze wzmacniaczem

Ostatnia edycja:
Do góry