Denon DCD 520 vs 720?

rabit

Active member
Bez reklam
Czyta. Ale kolega przyniósł do mnie starszego Technicsa, którego wychaczył na aukcji za 150 zeta i on uświadomił mi jak ma grać CD. Nawet moja żona powiedziała "nawet ja słyszę że teraz gra lepiej". :) A co do tematu w tym wątku, to też byłbym zaciekawiony, czy jest duża różnica w dźwięku między 520 a 720. Nie zależy mi na "smartach" tylko na różnicy samego dźwięku. A może jeszcze włożę kij w mrowisko i zapytam czy te Denonki grają lepiej od Technicsa SL-PS620 lub podobnego?

Ostatnia edycja:

rabit

Active member
Bez reklam
Ponoć głośny napęd. Ale tylko o tym czytałem. Też zastanawiałem się nad zestawem wzm. i CD 30 lub 50. Denerwuje mnie to połączenie z Denonem przez pre-out. A-30 ma wszystko czego potrzebuję, ale nie wiem jak z dźwiękiem. Dalej nikt nie pisze czy warto kupić 720 zamiast 520. :)

rabit

Active member
Bez reklam
Ale że mocowo czy jakościowo? Nie mam gdzie posłuchać Pioneer-a i chyba będę czkał na jakąś tanią używkę.

Pytanie do kolegi Whiplash. Ten bluray 1713 dobrze gra po analogu np. Flacki? Potrzebuje jakiegoś odtwarzacza który by mi zastapił ampli podpiętego pod wzmak przez preout.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Whiplash

New member
Bez reklam
BD1713 gra naprawde fajnie, rożnice miedzy DCD720 a nim opisałem wczesniej. Jeśli ktoś chce miec w jednej paczce wszystko to ja na jego miejscu kupilbym Blu Ray 3313. Aluminiowy front, ladnie pasuje do PMA720, dobre podzespoły i dzwięk po analogu a do tego odczytuje mase formatów, flac, DVD audio, SACD DVD BD ;)

Mkv i flac rozumiem, że tez czyta oczywiście? Bo 1713 je odczytuje.
Choć teraz patrząc na jego cenę z całym szacunkiem do niego to myśle czy Oppo 103 nie był by lepszy, a cena taka sama. 2800 zł.

Ostatnia edycja:

Rafal7

Banned
BD1713 gra naprawde fajnie, rożnice miedzy DCD720 a nim opisałem wczesniej. Jeśli ktoś chce miec w jednej paczce wszystko to ja na jego miejscu kupilbym Blu Ray 3313. Aluminiowy front, ladnie pasuje do PMA720, dobre podzespoły i dzwięk po analogu a do tego odczytuje mase formatów, flac, DVD audio, SACD DVD BD ;)
Tylko że ten bd kosztuje 3K

Tyle zamieszania z tym. Chyba najlepiej bedzie kupic denona 1713 jako bluray i denona 720 i cała kolekcje flac nagrać na płyty.

Łącznie to ok 2100 po dobrych cenach. A 3313 2850 najmniej. A Ty co byc chciał jeszcze, tzn czemu tobie by nieodpowiadało?

Ja bym w 100% dołożył do 720 biorąc po uwagę ze nie jest to duże dopłata.
A jaki masz ampli i reszte zestawu?

Ostatnia edycja:
Do góry