Deimos napisał:
No ale tak patrze i ten Twój wzmacniacz ma tylko 5x125W/8ohm, czyli połowe tego co mam z Monstera. A cenowo niczym się nie różnią(ceny w USA)
Monster zabija go samą mocą na dzień dobry i tak samo Lexicona
RX-7 Power Amplifier.
A Signal Noise ratio to ten Twój Amp 5 ma żałosne 80dB, w stosunku do Monstera (110dB), to porażka, a jak "kłamią" fachowe pisma to parametr świadczący o klasie wzmacniacza.
A w Lexiconie RX-7 ten parametr to 100dB.
Czytaj wolniej,ze zrozumieniem,poczekaj az cisnienie spadnie i wtedy odpisuj,bedzie mniej bykow,bo znowu musze tlumaczyc:
-Proceed Amp5 zasila central i tyly,w przyszlosci moze bedzie zasilal druga pare 805 [jesli sie zdecyduje i je znajde]
-frontowe kolumny zarowno w KD jak i w stereo zasila Krell KSA200 i wybacz ale jesli mialbym wskazac cos lepszego od niego to na pewno nie bedzie to zaden Monster,niech sobie ma swoja moc i tlumienie...moze topowy MBL,moze Mac,moze duze Levinsony,ale kosztuja fortune a na razie mnie na to nie stac...z calej gory koncowek ktore sluchalem ten Krell ma najbardziej piorunujaca dynamike i bas a przy tym niezwykla barwe i przestrzen...ani Pass,ani Plinius,ani Adcom,ani Proceed,ani Electrocompaniet nie moga sie z nim rownac,nie mowiac o polce Rotela czy Denona bez wzgledu na model...takze integry Krella 300 i 400 brzmia przy nim jak zabawki
-glownie chodzilo mi jednak o to ze Showcase bije AVC na glowe,bo koncowki mozna podpinac rozne,zawsze efekt bedzie nieco inny,a procesor/przedwzmacniacz jest b wazny i tu niestety kazda integra to lipa,liczy sie tylko kobinacja pre/po i to tez zalezy jaka...Showcase brzmi fenomenalnie,na dobra sprawe moze tez grac w stereo,to juz zboczenie kupowac inny pre do stereo,ale jednak chyba jestem zboczony
brakowalo mi ciut ciut i majac pre stereofoniczny tego ciuta mam
jesli chodzi o Lexicona,nie napalam sie,moze kiedys zmienie a moze nie,tak czy inaczej na dzien dzisiejszy moge z reka na sercu powiedziec ze gdybym wygral w totka i mogl wydac ile chce na sprzet,zostawilbym Showcase i KSA200,zmienilbym moze Ampa5 na cos mocniejszego bo rzeczywiscie moglby mocniejszy byc a skupilbym sie na kolumnach i koncach do stereo
KD brzmi u mnie absolutnie fantastycznie i wlasciwie nie mam zastrzezen.
Do koncertow mam zastrzezenia ale najpierw wymienie Bluraya i zobaczymy.
Konczac watek AVC,spij spokojnie,to na pewno dobry sprzet.
DLA MNIE jest to klocek w ktorym 60% placi sie za reklame i marke Denona a 40% to jego realna wartosc.Jest niezla integra chociaz dla mnie brzmi rzadziutko,ale z kazda lepszej klasy kombinacja pre/po przegra sromotnie.
Tak po prostu jest.Preamp odgrywa ogromna role w systemie,wez sobie pozycz jakis preamp do domu tylko bron boze nie Denon
moze jakiego AudioResearch na poczatek i moze zrozumiesz.