Laki 37 - Jezeli mozna to dodam tylko cos od siebie .... Jezeli mozesz sobie pozwolic to kup DENONA 4308 (zapewne bedzie tanszy od 4310) i do tego dolacz sobie wzmacniacz zintegrowany. Z konfiguracji jaka zamierzasz sobie sprawic naprawde warto dolozyc do dobrgo wzmacniacza. XQ40 napedzane Denonem czy to 4308 czy 4310 pokaza tylko czesc swoich mozliwosci. Doskonale wiem co pisze bo sam mam takie kolumny w domu.
Po doslownie tygodniu od zakupu ampli + XQ40 kupilem dobry wzmacniacz bo to co soba reprezentowaly amplitunery nawet z najwyzszych polek to byla parodia dzwiekowa w stereo. Roznicy nie da sie opisac
Co do amplitunerow jednak to nie ma sobie rownych ARCAM AVR600. Reszta jest po jednych pieniadzach ;D Czy wydasz 10tys na najlepszego DENONA czy 6tys na najlepsze ONKYO roznicy praktycznie nie uslyszysz. Natomiast jak sparujesz amplituner z dobrym wzmacniaczem uzyskasz dzwiek o takiej jakosci jaka zapewne oczekujesz wydajac tak powazne pieniazki.
Od razu zaznacze ze spokojnie mozesz polaczyc wzmacniacz z amplitunerem poprez PRE-OUT. Oczywiscie glosniki przednie na stale masz podpiete do wzmacniacza a amplituner podczas dzialania korzysta poprzez wzmacniacz z frontow. Wszystkie ustawienia przednich kolumn normalnie przeprowadzasz na takiej samej zasadzie jakbys mial je podpiete bezposrednio do amplitunera.
Jednymi slowy nic nie tracisz a bardzo duzo zyskujesz.
Jezeli chcialbys podyskutowac o takich pozytywnych polaczeniach to zapraszam. Akurat w kwestii KEFa serii XQ mam najwiecej wiadomosci praktycznych i wiedzy co i jak najelpiej polaczyc aby bylo idealnie. Nie sa to moze tanie rozwiazania ale sadzac po aspiracjach Twoich sprzetowych nie szukasz tanich ale bardzo dobrych rozwiazan
Pozdrawiam